Mega Pull Stroe en Powerweekend Made 2018

Wedstrijdverslag-powerweekend-Made-MPM-Seaside-affair-2018-unlimited

Deze keer anders dan jullie van ons gewend zijn, 2 verlagen in 1 keer: Megapull Stroe en Powerweekend Made. Door drukte met werkzaamheden aan de tractor na de wedstrijd in Stroe kwam het er niet van om een verslag voor de website te schrijven. Gelukkig worden onze kinderen langzamerhand ook steeds groter en is het sinds dit seizoen zo dat de oudste zoon van Frank, Erik, het leuk vind om Youtubefilmpjes te maken om jullie op die manier ook bewegende beelden te kunnen laten zien in de week na de wedstrijden. Houd dus daarom altijd ons Youtube kanaal in de gaten!!!

Megapull Stroe

Normaal gesproken waren we gewend dat Stroe de laatste jaren het Grand National seizoen opende, ware het niet dat deze organisatie de wens heeft uitgesproken graag hun wedstrijd wat later te organiseren en dus dit jaar de datum op 9 juni stond. Het was deze dag prachtig weer en mooi op tijd kwamen we in Stroe aan om op die manier een goede indruk van de baan te krijgen en op een relaxte manier naar de Unlimited klasse toe te werken.

Als laatste deelnemer mochten we aanhaken in deze klasse omdat de deelnemers die na ons op de startlijst stonden, Rising Star en Double Screamin’, afgemeld waren. Dit hield in dat er vandaag 5 deelnemers waren in onze klasse. 4 tractoren wisten de Full Pull lijn te passeren en mochten zich dus klaar gaan maken voor het echte gevecht om de ereplaatsen. Whispering Giant zette als eerst de leidersvlag neer op 81m, doordat Lambada een verontrustend geluid uit de achteras hoorde komen, durfde ze het niet aan om in de Pull Off aan te haken voor de sleepwagen. Simply Irresistible was de volgende die een aanval mocht doen op de leidersvlag, echter ging het hier vlak na de start mis en brak er een gaskabel waardoor ze op 57m stil stonden. Het was nu dus aan ons de taak om te profiteren van de missers van Lambada en Simply en  moesten wij de afstand van Whispering Giant zien te verbeteren. De startplek werd zorgvuldig bepaald en het goede spoor in de baan besproken. Dit pakte op zijn zachtst gezegd goed uit, in een weergaloze run werd de leidende afstand met maar liefst 16m verbeterd en wisten we een prachtige overwinning te behalen. De nieuwe banden die we deze winter gemonteerd hebben lijken hun geld dubbel en dwars waard.

Omdat de volgende zaterdag alweer de wedstrijd in Made werd er op maandag snel begonnen met inspecties en onderhoud zodat we op tijd eventuele schades of onvolkomenheden onder handen konden nemen.

Powerweekend Made

Op zaterdag werd er samen met Next Sensation op tijd koers gezet richting Made omdat we hier weer samen met onze hoofdsponsor MPM een relatiedag organiseren, ruim 1700 mensen kwamen op uitnodiging van MPM richting Made gereisd. Werkelijk alles was tot in de puntjes geregeld en alles stond er prachtig bij.

Modified

Afgesproken met de organisatie van het Power Weekend hadden we dat we in de Modified klasse weer een demo zouden geven. Dit ging wederom niet onverdienstelijk en bleven een kleine meter achter de afstand van winnaar Lambada steken. Echter wisten we een prachtige run neer te zetten met een maximale amusementswaarde voor onze gasten die naar Made waren gekomen, en daar ging het ons om.

Unlimited

Rond de klok van 21:00 uur stond de Unlimited klasse voor ons op het programma en na de winst van een week eerder waren we extra gemotiveerd om goed te scoren. Simply, Whispering Giant en wij wisten de Full Pull lijn te passeren. Lambada raakte verrassend genoeg links buiten de baan wat er voor zorgde dat ze niet mee mochten gaan doen in de Pull Off, een behoorlijke domper voor dit team. Simply Irresistible mocht deze keer de eerste afstand neer gaan zetten in de Pull Off en liet meteen zien dat het menens was. Bastiaan ging van start en haakte goed op, in een redelijk mooie run wist hij de sleepwagen mee te nemen naar ruim 96m. Hans  Zuurbier moest hier op toegeven en bleef op 91m steken. Wederom als laatste starter was het aan ons om te bepalen wie er met de winst aan de haal ging. Jos werd geïnstrueerd en startplek werd nog eens goed bepaald. De eerste meters waren wat moeilijker wegkomen als de eerste run maar al snel daarna kreeg Jos het op zijn heupen. In een prachtige run wisten we de snelheid te genereren die nodig was om de leider aan te vallen en met ruim 3m werd de vlag verzet. Uitzinnige vreugde was hetgeen wat volgde voor de 2keer achter elkaar de winst en dan ook nog met de aanwezigheid van zoveel supporters, Mooier bestaat echt niet!!!

Onze dankbaarheid is dan ook enorm richting MPM, want wat is het bijzonder om dit allemaal mee te maken. Echter doen we hiermee onze overige sponsors, de mensen die allemaal naar Made zijn gekomen en ook de organisatie van het Power Weekend Made wat tekort. En daarom willen we iedereen die op welke manier dan ook zijn steentje aan dit succes heeft bijgedragen daar enorm voor bedanken. Het betekend echt heel veel voor ons.

[flickr_set id=”72157670420585908″]

De tractor staat weer in de schuur en eerste inspecties zijn alweer uitgevoerd, we gaan komende weken onderhoud uitvoeren en ons best doen om op 7 juli weer aan de start te verschijnen in het Drentse Eext. Hopelijk tot dan!

Facebook
Twitter
WhatsApp