Beachpull Putten 2018

Na vorig weekend in Eext gereden te hebben, mochten we een week later alweer naar Putten voor 1 van de grootste GN wedstrijden die de NTTO kent. Goede klant van MPM, Hamu, had hier ongeveer 900 gasten uitgenodigd. Wij waren dus al op tijd aanwezig om alles klaar te zetten en ervoor te zorgen dat alles er weer goed bij stond.

Modified

Ook deze dag hadden we afgesproken weer in de Modified klasse een demo te geven zodat onze gasten niet tot ´s avonds laat hoefden te wachten om onze tractor te zien rijden. Als laatste haakte we aan en meteen bij de start werd al duidelijk dat er problemen waren met de ontsteking van een motor, al pluimend wist Frank toch nog een afstand neer te zetten van 105,04m, 31cm te weinig om in de Pull Off mee te mogen doen. Terug bij de vrachtwagen werd meteen begonnen met de speurtocht naar de oorzaak van het niet werken van de ontsteking. Ruim op tijd stond de tractor weer klaar voor de Unlimited klasse en nu maar hopen dat het probleem werkelijk verholpen was.

Unlimited

Als 2e tractor verschenen we weer op de baan en Jos wist goed weg te komen en vervolgens een sterke run te maken richting Full Pull-lijn, echter werd tussende 90 en 100m de rechter kalklijn geraakt wat ervoor zorgde dat we een diskwalificatie achter onze naam kregen staan. Dit was erg zuur en geluk bij een ongeluk was dat onze run nog een testpull was, dus werd er besloten om opnieuw voor de sleepwagen te verschijnen om onze kwalificatierun over te doen. Deze run ging zeker net zo goed als de eerste run qua balans en Jos wist nu wel het rechte spoor te houden, Full Pull was het resultaat. In de Pull Off 4 tractoren voor de sleepwagen. Als eerste Whispering Giant die tot 95m wist te komen. Simply Irresistible ging hier ruim 2,5m aan voorbij. Lambada maakte het daarna nog bonter door in de Pull Of weer een Full Pull te rijden. Wat was ons antwoord hierop. De sleepwagen werd op dezelfde plaats neer gezet als de 2e run. Jos kwam weer goed weg en reikte tot ruim 103m. Lambad vandaag weer 1e en wij op een goede 2e plaats, Simplymaakte het podium compleet op de 3e plaats.

Op dit moment word er hard gewerkt om komende zaterdag de tractor weer op de baan te zetten in het Zeeuwse Cadzand. Er is genoeg werk, naast het gebruikelijke onderhoud zijn er 2 brandstoftanken lek die gerepareerd moeten worden, de remmen hebben hun aandacht nodig en is er nog een motor waarvan het oliefilter zorgen baart en zorgt ervoor dat de motor open moet om oorzaak te zoeken. Wij gaan snel weer aan te werk en hopen jullie komende zaterdag weer te mogen begroeten….

Facebook
Twitter
WhatsApp