2016 – Beachpull Putten

MPM-Seaside-Affair-2016-Beachpull-Putten

Net zoals we het eerste weekend van juli altijd naar Eext afreizen reizen reizen we het weekend daarop steevast af naar Strand Nulde (Putten) waar de Beachpull organisatie elk jaar weer een grootse wedstrijd organiseert.  Omdat Hamu Automaterialen, een klant van onze sponsor MPM, hier vandaag zijn klanten ontving om er samen met ons een mooie dag van te maken waren we vandaag al op tijd op pad en kwamen we rond de klok van 12 uur aan op het wedstrijdterrein. Het weer zag er goed uit en uiteindelijk waren er alleen in de middag een paar buitjes die er voor zorgde dat het zeil even op de perfecte banen moest.

Om kwart voor 3 was er eerst tijd vrijgemaakt om de in juni overleden Evert Snapper te herdenken, dit was dan ook erg indrukwekkend. Evert was niet alleen bestuurslid van de Beachpull organisatie maar heeft zich ook voor de Grand National sectie ingezet binnen onze vereniging.

Om 15:00 uur was het dan zover dat de Modified op de ‘snelweg’baan het evenement mocht openen. Als 8e deelnemer stonden we op de startlijst en hadden op deze manier goed de mogelijkheid om eerst een paar concurrenten te bekijken. Zoals eerder gemeld waren de banen in uitstekende conditie en besloten we dus meer gewicht als ooit voor op de tractor te hangen. Frank ging goed van start en de tractor pakte dus ook zo op, 107m was het resultaat, genoeg voor een plaatsje in de Pull Off. In de Pull Off was het Lambada die de leidersvlag weg mocht zetten, door een sterke run wist hij dit tot 97m te brengen. Whispering Giant beet zich hier op stuk en moest hier 6 meter op toegeven. Nu was het de beurt aan ons, een paar kleine aanpassingen waren er doorgevoerd aan de tractor voor de Pull Off om te kijken of we nu eindelijk eens de mannen van Lambada van hun troon konden stoten. Dit lukte net niet en we moesten 2m toegeven. Berrie Boer lukte dit wel en ging vandaag met de maximale 20 punten aan de haal. Dit zorgde ervoor dat Double Screamin’ op het hoogste plaatsje van het ereschavot kwam te staan, Lambada op plaatsje 2 en wij mochten de kleinste beker van de 3e plaats meenemen.

De tractor werd naar de truck gebracht en klaar gemaakt voor de Unlimiteds, bij het ombouwen kwamen we er achter dat we wat onderdelen waren vergeten, maar dankzij ‘Koeriersdienst’ Frans Boven werden die snel van huis naar Putten gebracht zodat we ruim op tijd klaar stonden voor de Unlimiteds.

Iets later als gepland begon de Unlimited klasse. Rising Star opende en reed met speels gemak een Full Pull. De wedstrijdjury besloot dat de concurrenten dit ook maar eens moesten laten zien en lieten de sleepwagen in deze afstelling staan. Whispering Giant lukte dit als eerste,hierna waren wij aan de beurt. Jos zat vandaag achter de gashendel en moest alle zeilen bijzetten om niet links buiten de baan te geraken maar met hetzelfde gemak als de voorgangers denderde hij voorbij de 110m. Lambada maakte de Pull Off compleet door dit kunstje ook te laten zien. Double D zette 100,37 meter op het scorebord en mocht dus niet in de Pull Off meedoen. Rising Star moest vanwege een technisch mankement verstek laten gaan in de Pull Off. Dit zorgde ervoor dat Hans Zuurbier met zijn Whispering Giant de Pull Off mocht openen, ruim 86 meter was de afstand waarover hij de sleepwagen verplaatste. Wat konden wij hierop als antwoord geven. De sleepwagen werd strategisch op de meest geschikte plaats  in de beleving van de teamleden neergezet. Jos werd geïnstrueerd, het was nu namelijk er op of er onder. In een werkelijk ijzersterke run wist Jos de leidersvlag  maar liefst 6m te verplaatsen. Blijdschap alom maar nu eerst nog kijken wat Lambada zou gaan doen. Lambada echter leek niet de grip op de baan te krijgen die wij wel kregen en moest 4 meter op onze afstand toegeven. Het team sprong dan ook een gat in de lucht toen ze beseften dat we de volle winst te pakken hadden.  Lambada werd 2e en 3e was Whispering Giant.

Komende weken is het programma wat rustig en zullen we 5 augustus pas weer op de baan verschijnen, dit zal gebeuren in Lochem waar we beginnen met de Unlimited klasse en aan het eind van de avond afsluiten met de Modified klasse, hopelijk treffen we u daar………..

Foto’s mogelijk gemaakt door Schizo Pulling Pics.

[flickr_set id=”72157670815754396″]

Facebook
Twitter
WhatsApp