2013 – Stroe

Aftrap van seizoen 2013 in Stroe.

Zaterdag 25 mei stond op de kalender als de dag dat voor ons het seizoen geopend werd. Met een 5e plaats in de Modified klasse en een 2e plaats de Unlimited klasse gingen we uiteindelijk huiswaarts.

Op baan 1 mochten we deze dag als 3e klasse op de baan komen verschijnen met onze concullega’s om de Modified klasse te verrijden. Wijzelf werden als 3e in deze klasse verwacht voor de sleepwagen en, doordat de Black Cat vlak voor ons reed en in een streep aan de linker zijde van de baan buiten de lijn eindigde, kozen wij ervoor om ietsje aan de rechter zijde van de baan te starten. Omdat we in de klassen voor ons al gezien hadden dat we voorbij de 50meter absoluut niet aan de rechter zijde van de baan moesten komen, werd Frank van te voren goed duidelijk gemaakt wat hem te doen stond. Jammer genoeg lukte het Frank niet om de tractor voorbij de 50 meter aan de linker zijde van de baan te krijgen, waardoor het aan het eind van de baan echt op ‘graven’ begon te lijken en de snelheid erg snel uit de combinatie raakte. Desondanks wist Frank op dat moment wel de verste afstand neer te zetten op het scorebord. Maar na onze run wisten uiteindelijk Rising Star (4e), Lambada (3e), Whispering Giant (2e) en Double Screamin’ (1e) onze afstand te overtreffen. Eerlijk gezegd toch wel een kleine teleurstelling omdat we wisten dat er absoluut meer in had gezeten.

Omdat er de hele dag al vroeg in de avond regen voorspeld werd, had de wedstrijdleiding in overleg met de organisatie besloten om het programma er snel doorheen te rijden. Hierdoor was er erg weinig tijd om de tractor te transformeren naar Unlimited configuratie. Maar we waren uiteindelijk op tijd aan de start op baan 2.

In deze klasse mochten wij als 2e deelnemer komen laten zien wat we waard zijn. Na de proeftrek werd de sleepwagen behoorlijk zwaarder gezet, omdat Whispering Giant in de eerste run ruim 119 meter wist neer te zetten. Door verschillende omstandigheden (slechte baankwaliteit en sleepwagenafstelling) wist Rick, na een heel erg moeilijke start, de sleepwagen maar 72 meter te verplaatsen. De baan was na Rick zijn run omgetoverd in een zandbak wat niet veel goeds voorspelde. Simply Irresistible mocht na ons zijn kunnen vertonen maar had nog meer problemen als ons om weg te komen bij de start en stopte dus bij 3 meter. Vervolgens ontstond er discussie bij de sleepwagen tussen wedstrijdleiding en deelnemers over hoe verder te gaan. Uiteindelijk werd er besloten om de sleepwagen weer lichter te zetten, en leek het voor ons een verloren dag. Omdat wij besloten hadden dat wij onder deze omstandigheden niet meer opnieuw wilde rijden, en namen het verlies dat de concurrentie met een lichtere sleepwagenafstelling zou rijden voor lief. Tot onze verbazing wist alleen Whispering Giant onze afstand ruim te overtreffen en gingen we (enigszins met een vervelende nasmaak in de mond) toch nog met een 2e plaats naar huis.

Thuis, bij het uitlezen van de datalogger, zou uiteindelijk blijken dat we tijdens onze run in de Unlimited meer als de helft van de tijd met een ‘groeiend’ wiel hebben gereden, dit is waarschijnlijk een gevolg van de slechte baankwaliteit. Reden genoeg om de achteras weer aan een inspectie te onderwerpen om te kijken of we hier geen gevolgschade aan over gehouden is. De nieuwe motor heeft zich goed gehouden en bleek wel behoorlijk voorzichtig afgesteld te staan. We gaan de komende tijd proberen alle puntjes op de ‘i’ te zetten, om op 15 juni samen met hoofdsponsor MPM en het team van Dr Power er weer een leuk feest van te maken in onze feesttent voor al onze sponsors en relaties. En hopelijk natuurlijk gepaard met goede prestaties voor beide teams.

We verwelkomen u dus graag op in onze feesttent 15 juni in Made……………….

Facebook
Twitter
WhatsApp