Update seizoen 2019

Wegens verbouwingswerkzaamheden thuis en druktes met onderhoud aan de tractor is het de laatste tijd niet gelukt de van ons gewende verslagen van de wedstrijden op de website te plaatsen.
We zullen je daarom nu in sneltreinvaart door de wedstrijden heen loodsen.

Oudenhoorn:

In Oudenhoorn bleek de baan de grootste uitdaging en wisten we ons net niet tussen de finalisten te plaatsen, een vijfde plaats was ons deel.

Putten:

Op vrijdag werd er al afgereisd naar Putten om ’s avonds een extra Unlimited wedstrijd te verrijden.

In deze klasse wisten we met een prima run een 2e plaats te behalen achter Bobcat Sr. De volgende dag stond eerst de Modified klasse op het programma. Na onze proeftrek besloten we deze opnieuw te rijden en werd de tractor onrustig rond de 60m wat kostbare meters kostte en ervoor zorgde dat we niet in de Pull Off terecht kwamen een 6e plaats was ons deel. ’s Avonds in de Unlimited klasse lukte het wel om tot de Pull Off door te dringen, echter lijkt het in deze klasse wel oorlog en zijn er zeker 6 kanshebbers voor de 1e plaats. Jammer genoeg lukte het ons dit keer niet er meer als een 5e plaats uit te slepen.

Cadzand en Aagtekerke:

Na ruim 3,5 uur reizen kwamen we aan in Cadzand. Hier werd de wedstrijd aangevangen met de Unlimited klasse. De baan liet te wensen over en het feit dat we vooraan in de klasse moesten starten wekte zeker niet mee. Een 6e plaats was alles wat er in zat en teleurgesteld met dit resultaat verlieten we Cadzand om zo op dezelfde dag nog een wedstrijd voor de Modified klasse te verrijden in Aagtekerke. Een jonge organisatie die de stap naar de Grand National wil maken. Een prachtig evenement, echter bleek hier een baan te liggen waar we slecht grip op kregen. Dit ging zeker ten koste van de show, maar hopelijk kan hier in de toekomst door de organisatie verbetering in bereikt worden. Wij gingen huiswaarts met nog een 6e plaats.

Lochem:

Omdat de resultaten de laatste wedstrijden niet waren wat we wenste werden de banden voor de wedstrijd in Lochem onder de loep genomen en voorzien van nieuw profiel. Na een ietwat te agressieve start begon de tractor te springen wat weer meters kostte. Meters die ervoor zorgde dat we buiten de Pull Off terecht kwamen, nu zelfs op een 8e plaats. Het lijkt wel niet te willen lukken dit jaar.

Alphen:

Afgelopen zaterdag hebben we in Alphen gereden. Eerst de Modified klasse op baan 1 en later de Unlimited klasse op baan 2. We mochten als 3e aanhaken. Deze wedstrijd stond een groot deel van onze concullega’s op de Mitas banden. Dat er in de pullingwereld grote stappen gemaakt worden met deze banden werd vandaag wel heel erg duidelijk. De deelnemers met de Mitas banden maakte overduidelijk de grootste snelheid en verzette de minste grond. Doordat we de baan totaal verkeerd ingeschat hadden wisten we ook nu weer niet tussen de finalisten te plaatsen en moesten we genoegen nemen met een 6e plaats. Goede hoop hadden we nog op de Unlimited klasse, die op baan 2 verreden zou worden. Als 2e mochten we aanhaken en deden dat naar ons idee totaal niet slecht, een afstand van 105,20m dachten we wel goed mee te scoren. Echter maakte ook nu de Mitas banden bij de concurrentie het grote verschil en gingen 4 deelnemers onze afstand voorbij.

Met nog 1 wedstrijd op 21sept te gaan in het Friese Tzum valt er voor ons weinig eer meer te behalen. Bij inspectie is gebleken dat beide achterste motoren schade hebben opgelopen. We gaan de komende dagen ons best doen deze schade te verhelpen om zo toch weer aan de start te verschijnen in Tzum. Hopelijk treffen we u daar………

Facebook
Twitter
WhatsApp