Tzum 2019

Het verslag van de laatste wedstrijd van 2019 bent u nog van ons tegoed.

3weken geleden reden wij onze laatste wedstrijd in het Friese Tzum. Hier stond voor ons de Modified klasse op het programma. Ruim voor aanvang van de wedstrijd werden we al verwacht op het terrein. Een klant van onze hoofdsponsor MPM had hier een heuse VIP ruimte tot zijn beschikking en hield hier een relatiedag voor zijn klanten. Er werd een presentatie gehouden, waar de tractor van ons natuurlijk niet bij mocht ontbreken, daarnaast was er een hapje en drankje beschikbaar en een prachtig VIP terras op het eind van de baan zodat de mensen perfect zicht hadden op de 2 banen.

Het was ondertussen al na 6 uur ’s avonds voordat we opgehaald werden om te gaan wegen. Na de wedstrijd in Alphen waren de ogen wel geopend en de indruk gekregen dat we echt naar Mitas banden op zoek moeten. Omdat de stand in competitie dusdanig slecht was viel er voor ons weinig meer te winnen of verliezen. Een uitgelezen kans dus om een keer Mitas banden te testen. Het Screamin’ Bobcat team werd in de weken voorafgaand aan de wedstrijd benaderd met de vraag of we hun banden een keer mee mochten rijden in Tzum. Hier kwam een positief antwoord op zodoende stonden we in Tzumop deze banden.

De proeftrek van Whisppering Giant was weinig hoopgevend en al snel werdduidelijk dat de eerste 30m de baan bunkerhard was. Dit kwam doordat de hele dag alleen maar Standaard klassen verreden waren. Er was ons geadviseerd zo veel mogelijk gewicht op de voorkant van de tractor te hangen, echter sloeg te twijfel even toe gezien de baanomstandigheden. Toch werd er geluiterd naar het advies en besloten om geen risico’s te nemen.

De sleepwagen werd op midden van de baan geplaatst en enige spanning nam wel toe. De start was onwennig en werdop bepaald moment het opbouwen van gas stil gehouden, dit zorgde ervoor dat de sleepwagen niet goed meegenomen werd en vervolgens werd het gas ietwat te wild doorgedrukt. Dit resulteerde in een paar sprongetjes en dat de run vanaf start al fout ging. De combinatie koos vervolgens spoor richting rechter zijlijn en passerde tussen de 80 en 90m de kalklijn. Hans hield evengoed gas en stond stil op een afstand van 97m.

Hierna zou blijken dat al onze concullega’s deze afstand niet wisten te passeren, de Mitas banden maakte dus wel degelijk een verschil. Echter waren we nog niet echt veel wijzer geworden wat er echt in had gezeten, en dus werd de wedstrijdleider gevraagd of we nog een demo-/testrun mochten maken na afloop van de klasse. Het antwoord was ja, en dus werd de tractor klaar gemaakt. Hans werd opgedragen goed bij de overige deelnemers te aanschouwen hoe de start van de baan zich ontwikkelde. Toen we aan de beurt waren werd alles nogmaals goed doorgenomen en plan van aanpak afgesproken. Hans bouwde de start nu goed op en al snel kreeg de tractor het op zijn heupen, een veel betere run kwam tot stand met een afstand van 107m! Ruim 12m voorbij de winnaar. Dit was ons het hele seizoen niet gebeurd, en dus werden een hoop vraagstukken duidelijk voor ons. Lachend met een laatste plaats als resultaat sloten we dus niet alleen de dag maar ook het seizoen af.

Op dit moment word er een hoop huiswerk gedaan en zullen ons best doen om jullie de komende week te informeren over onze plannen voor 2020. Houd onze website dus in de gaten.

Facebook
Twitter
WhatsApp