Tractor Pulling Cadzand

MPM-Seaside-Affair-Cadzand-Unlimited-2018

21 juli zijn we afgereisd naar het Zeeuwse Cadzand. Voor het eerst sinds een aantal jaren stond er namelijk weer een wedstrijd voor ons op deze locatie op het programma. Tropische temperaturen zorgde ervoor dat het goed toeven was in Cadzand. Misschien deed de zon zelfs iets teveel van het goede waardoor de baan moeilijk op het goede vochtigheidsniveau te houden was.

Als 2e mochten wij op de baan verschijnen. De start was tricky en moeilijk weg te komen. Voorzichtig werd er dus van start gegaan. Pas voorbij de 20m was het gas pas helemaal open en begon de tractor al snel naar links te trekken. Heftig remmend werd een afstand van 90m neergezet.

Besloten werd er om de tractor in ieder geval gereed te maken voor nog een trekpoging en de volgende 2 tractoren te bekijken alvorens een definitief besluit te nemen. Lambada liet er geen gras over groeien en zette een afstand van 104 m op het scorebord. Whispering Giant bleef op 88,82m steken. Nu was voor ons het moment om besluit te nemen of we onze run zouden overrijden. Omdat we direct met Simply Irresistible en Lambada in gevecht zijn om het kampioenschap besloten we om de run opnieuw te rijden. Simply reed vervolgens een afstand van 96m en we wisten nu wat ons te doen stond. Nog voorzichtiger als de 1e run werd er van start gegaan en hoefde nu niet meer zoveel geremd te worden als de 1e run. Echter kwam de snelheid er ook niet in en strandde we op 88,58m. Vandaag een teleurstellende 4e plaats. Dit zorgt ervoor dat de strijd om het kampioenschap nog spannender is geworden.

8 sept is de laatste wedstrijd in Alphen. De tractor staat ondertussen zo goed als klaar en we hopen u op 8 sept te mogen begroeten, tot dan…….

Facebook
Twitter
WhatsApp