2016 – Stroe

mpm-seaside-affair-stroe-unlimited-2016

Afgelopen zaterdag was het weer zover dat we naar Stroe af mochten reizen om beide klassen te verrijden. Als 2e klasse stond de Modified klasse op het programma en als 5e klasse de Unlimiteds.

Rond de klok van half 4 ging de Modified klasse van start, na onze winst van vorig jaar in deze klasse waren we van te voren positief gestemd. Deze positiviteit sloeg al snel over naar negativiteit bij onze run. Wat vorig jaar allemaal precies goed ging, leek nu helemaal fout te gaan. De tractor begon halverwege de run een paar keer wild te ‘bokken’ wat kostbare meters kostte, mat het resultaat dat we ruim voor de 100m stil stonden. Vandaag een zesde plaats als resultaat, wat er voor zorgde dat een teleurstellende stemming  binnen het team ontstond, dit moet namelijk beter.

Na een kwartiertje mopperen werden we allemaal weer scherp gezet door elkaar en werden de data uit de datalogger goed geanalyseerd. Op basis daarvan werd er besloten om de langzaamste versnelling in de crossbox te laten zitten om zo te kijken of we wat meer toeren zouden kunnen genereren in de Unlimited klasse.

Omdat ook Jos aangegeven heeft het leuk te vinden wat vaker op de tractor te rijden is er besloten dat Rick en Jos de Unlimited samen voor hun rekening gaan nemen. Vandaag dus Jos zijn competitiedebuut. Lambada ging in zijn proeftrek buiten de baan waardoor de wedstrijdleiding nog een tractor nodig had om te kijken of de sleepwagen goed afgesteld stond. Deze deelnemer was Whispering Giant die vervolgens de sleepwagen 123meter meenam. Dit was reden voor de wedstrijdleiding om de sleepwagen serieus zwaarder af te stellen. Volgende deelnemer waren wij en hadden dus ook weer een proeftrek. In een zware run wist Jos tot ruim 88 meter te komen. We wisten op dit moment echt nog niet wat deze afstand waard zou zijn en dus werd de tractor klaar gemaakt om onze run over te doen. We mogen met ingang van dit seizoen namelijk na de runs van de 2 tractoren na ons nog besluiten of we onze run over willen doen. Rising Star liet er geen gras over groeien en zetten de sleepwagen in de 93 meter neer. Nu was het simpel voor ons en moesten we opnieuw rijden. Aandachtig werd er opgelet en werd er voor gekozen om op de uiterst rechter kant van de baan te starten. We reden als laatst deelnemer en wisten dus wat ons te doen  stond, op dat moment was het Whispering Giant die de afstand van Rising Star voorbij was gegaan en de leiding in handen had met 94,23 meter. Jos kreeg de laatste instructies mee van de teamleden en werd voor de sleepwagen geloodst. In een prachtige run uit het boekje viel alles nu op zijn plek. 94,41 meter kwam er op het bord te staan wat dus inhield dat we de winst te pakken hadden.

Een prachtige opsteker voor het hele team!

Op 28 mei brengt de truck ons naar Loerbeek waar we de Unlimiteds zullen verrijden, als alles meezit zal dit voor het eerst met 4 Hemi’s zijn. We zullen zien, hopelijk tot dan.

 

Foto’s mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde  en Belgiums Tractor Pulling

[flickr_set id=”72157665962103724″]

Facebook
Twitter
WhatsApp