Seizoenseinde 2017

2017-seizoenseinde

Omdat het al een tijd geleden is dat er nieuws geplaatst is op onze site leek het ons tijd om weer eens wat van ons te laten horen.

De wedstrijdverslagen die u normaal in de week na de wedstrijden van ons gewend was bleven wegens drukte afgelopen seizoen weg. Wij hebben namelijk een pullingseizoen achter de rug die alles behalve vanzelf ging. Regelmatig kwamen we thuis met vooral motorische schade, dit zorgde er dan ook voor dat al onze tijd opging in de tractor.  Daarom willen we u alsnog in het kort meenemen door de wedstrijden waar nog geen verslag van geweest is

Eext :

De weersomstandigheden in de week voorafgaand aan deze wedstrijd zorgde er voor dat dit evenement ruim van te voren al afgelast moest worden.

Putten:

Op vrijdagavond stond voor ons de Unlimited klasse op het programma en op zaterdag in de middag nog een keer met ’s avonds als afsluiter nog de Modified klasse. Een druk weekend voor ons dus. Vrijdagavond behaalde we een 4e plaats in de Unlimited klasse en op zaterdag een 5e plaats. In de Modified klasse moesten we ook genoegen nemen met een 5e plaats. Na vorig jaar uit Putten met een overwinning en een 2e plaats huiswaarts gekeerd te zijn konden we niet echt tevreden met deze resultaten. De tractor lijkt zich toch behoorlijk agressief te gedragen en het begint er op te lijken dat we de juiste set up een beetje kwijt zijn.

Langedijk:

Na ruim 20 jaar is tractor pulling terug in Noord Holland. Organisatie Power Valley heeft de stoute schoenen aangetrokken en met de medewerking van het Whispering Giant, Snoopy, Next Sensation, ons eigen team en vele sponsoren van de diverse teams krijgen we het voor elkaar een prachtige 1e editie neer te zetten op het Geestmerambacht recreatie terrein. Een heuse ‘VIP-tent’ word neergezet en hier worden alleen al ruim 900 mensen ontvangen. De resultaten van onze tractor blijven jammer genoeg wederom beneden peil en zorgen ervoor dat we in de Modified onze leidende positie in het klassement uit handen moeten geven en in de Unlimited word het gat met de concurrentie al groot. De eerste tekenen van een seizoen waarin alles lijkt te mislukken beginnen duidelijk te worden. Echter opgeven is nooit een optie.

Lochem:

Daarom werd er in de tijd tussen Langedijk en Lochem de hele boel goed onder de loep genomen, geen enkel detail van de tractor werd overgeslagen. Grootste wijzigingen die we doorvoerden was het monteren van een andere vertraging in de achteras en de banden werden  onder handen genomen. Dit betaalde zich dan ook met een 3e plaats uit in de Modified klasse. Loon naar werken dus, echter de meeste voldoening haalde we wel uit de prachtige run die we wisten neer te zetten met de voorwielen ouderwets hoog in de lucht.

Zele (België):

Helemaal tevreden waren we echter nog niet en we zagen toch nog wat puntjes die beter zouden moeten. Dus werd er weer veel huiswerk verzet in de aanloop naar de wedstrijd in Zele. Ook dit betaalde zich goed uit en tevreden gingen we huiswaarts met een 2e plaats in de Unlimited klasse, het beste resultaat in deze klasse tot nu toe dit seizoen. Echter bleven we met motorische schades te maken houden. Vooral nokvolgers die sneuvelde en er dan ook voor zorgde dat een nokkenas afgeschreven kon worden.

Tzum:

voor de 2e keer stond de wedstrijd in Tzum voor onze Modified klasse op de agenda. Dit jaar lag de baan er al een stuk beter bij, echter is de ondergrond  behoorlijk zacht en de baan dus ook. Dit zorgde er bijvoorbeeld voor dat er teams die normaal gesproken genoegen moeten nemen met een plaats naast het podium nu gevaarlijk uit de hoek kwamen. Eager Beaver ging er dan ook bijna met de winst aan de haal en zorgde ervoor dat wij deze keer naast het podium grepen met een 4e plaats.

Alphen:

De laatste wedstrijd voor ons beide klassen werd verreden in Alphen. Er was goed werk verzet aan de banen en alle factoren waren aanwezig om er een mooie laatste wedstrijd van te maken. Hoewel we een aantal wedstrijden qua resultaat toch wel beneden niveau gereden hadden kwamen we toch richting Alphen al 1 van de 4 titelkandidaten in de Modified klasse. We mochten middenin de klasse op de baan verschijnen en in een prachtige run met weer de voorwielen hoog in de lucht wisten we de leidersvlag ruim 10m te verplaatsen.  Het begon er op te lijken dat we de juiste setup weer aardig begonnen te vinden. Even mochten we dromen van een stunt want Wim Dingerink was degene die kampioen werd door ons als enige voorbij te rijden. Dit zorgde ervoor dat we in het kampioenschap gelijk op een 3e plaats eindigde met Double Screamin’. In de Unlimited klasse wisten we ook een degelijke 4e plaats te behalen, met als resultaat een 5e plaats in het kampioenschap.

EK Stroe:

Dit jaar werd het EK in Stroe verreden en hadden wij ons jammer genoeg niet weten te kwalificeren voor deze wedstrijd, echter ging op donderdagavond 22:30uur de telefoon. Er waren in de Unlimited klassen een paar buitenlanders afgehaakt en mochten ingevuld worden door de NTTO. Op vrijdag werd de tractor klaar gemaakt en op zaterdag werd er dus toch koers gezet richting EK in Stroe. De baan bleek uiteindelijk het geweld van deze klasse niet helemaal aan te kunnen en zienderogen ging de baan achteruit. Omdat wij als 1 na laatste mochten rijden moesten wij genoegen met een 5e plaats, gezien de omstandigheden mochten we hier helemaal niet ontevreden over zijn.

Het seizoen is ondertussen ten einde en plannen voor volgend jaar zijn al gemaakt. Een tip van de sluier kunnen we al geven.

  • Er worden nieuwe Kroon en pignonwielen  custom made gemaakt in Italie
  • Er zijn nieuwe Puller 2000 banden gekocht
  • Nieuwe velgen voor de nieuwe banden zijn ook onderweg
  • Er is een nieuwe crossbox aangekocht om meer keuze te hebben om de juiste versnelling te kiezen  in de Modified en Unlimited klasse. In onze huidige bak was de keuze te beperkt.
  • Er word gewerkt aan nieuwe sublimatie t-shirts en hoodies. Een nieuwe cap zal ook volgen
  • Hiernaast zullen er nog meer ontwikkelingen plaatsvinden waarover we jullie in een later stadium meer willen vertellen.
Facebook
Twitter
WhatsApp