Power Valley Langedijk 2021

Afgelopen zaterdag stond voor ons de laatste wedstrijd van dit jaar op de agenda, in dit geval ook nog eens onze ‘thuiswedstrijd’ in Langedijk. Diverse sponsors van ons team zijn ondertussen ook verbonden aan de Power Valley. Voorafgaand en tijdens aan het evenement werd er met diverse sponsoren weer een samenwerking met ons team aangegaan voor 2022. Hoveniersbedrijf Ron Hoogkamer B.V. , Jan Vellekoop van Peter Dekker Scherminstallaties, De Boorder en Koreman B.V., Kees de Wit Sloopwerken en Henry Wely van Hobbytractor zijn de bedrijven die hun sponsoring toegezegd hebben, via deze weg nogmaals dank. De VIP area die de Power Valley tot haar beschikking heeft werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door MPM. Diverse klanten en relaties van MPM, de organisatie en overige teams kregen de kans om van een leuke dag tractor pulling te genieten. En genieten heeft iedereen zeker gedaan dit jaar, werkelijk prachtige weersomstandigheden zorgde ervoor dat alle voorbereidende werkzaamheden door de organisatie niet voor niets geweest waren.
De wedstrijd werd begonnen met de Modified klasse waarin wij als 2e op de baan mochten verschijnen. Ruim 104m was het resultaat wat goed was voor een 4e afstand in de kwalificatieronde, dit zorgde ervoor dat we een plaatsje in de Pull Off hadden veroverd. In deze Pull Off mocht Whispering Giant de eerste afstand wegzetten, 104,68m werd het doel voor de concurrentie. Vervolgens was het aan ons de beurt om te kijken wat we waard waren, 99,97m werd de afstand die op het scorebord kwam te staan. Bijna 5m achter de leidende afstand geeft aan dat er werk aan de winkel is voor ons in deze klasse. Simply Irresistible moest ruim 2m op onze afstand toegeven. Lambada was de tractor die het laatste antwoord mocht gaan geven op de vraag wie er vandaag ging winnen. Klein was het verschil maar Lambada wist de afstand van Whispering Giant met 4cm voorbij te rijden wat ervoor zorgde dat hij dagwinnaar werd en tevens Nederlands Kampioen. Voor ons vandaag een 3e plaats.
Nadat de tractor omgebouwd werd naar de Light Modified configuratie mocht deze klasse deze keer de dag afsluiten. Diverse deelnemers hadden in deze klasse moeite met de baan om goed weg te komen en het goede spoor te vinden. Zo ook wij, bij de start kwamen we slecht weg en vervolgens begon te tractor wild te bokken. Dit zorgde ervoor dat we op een 5e plaats bleven steken en dus af moesten haken in de strijd om het kampioenschap. Voorafgaand aan de wedstrijd in Langedijk was het namelijk erg spannend omdat de top 3 op 2 punten verschil stond en wij daar 1 van de deelnemers in waren. Uiteindelijk zijn we alsnog op een 2e plaats geëindigd in het kampioenschap achter kampioen Wicked Screamer.

Het prachtige evenement met eindelijk publiek er weer bij en dus ook veel bekende van ons aanwezig zorgde ervoor dat we evengoed met een tevreden gevoel terug konden kijken op een laatste tractor pulling dag van 2021.
Wij gaan plannen maken voor 2022 en hopen jullie dan weer ouderwets op de wedstrijden te kunnen gaan begroeten.

Foto’s met dank aan pullingpics en Susan Roks.

Facebook
Twitter
WhatsApp