Power Valley Langedijk 2018

Power-Valley-Modified-MPM-Seaside-Affair-2018

Afgelopen zaterdag werd dan eindelijk voor ons officieel seizoen 2018 geopend. En dan ook nog eens op onze thuiswedstrijd, mooier bestaat toch niet? Hoewel we eerlijk moeten zijn, we hebben het laatste weekend van april al een paar testruns gemaakt in het Duitse Fuchtorf. Hier werd een wedstrijd werd verreden van de Euro Cup Heavy Modified. Dit ging toen helemaal niet onverdienstelijk met een 2e plaats achter de Deense Fenrir.

Na de wedstrijd werden nog wat onvolkomenheden geconstateerd aan de tractor die dus voor de wedstrijd in Langedijk verholpen moesten worden. Op vrijdagavond voor de wedstrijd was het rond 20:00 uur toen we de tractor konden starten. Er werden geen gekke dingen meer gezien en wat ons betreft moest de tractor het maar gaan laten zien.

In de weken voorafgaand aan de Power Valley waren er ook nog eens een paar team leden druk met de voorbereidingen van de wedstrijd. Er werd namelijk wederom een VIP tent neergezet om al onze relaties en die van de overige teams uit deze regio te kunnen ontvangen. Ook werd er met materieel uitgerukt om te proberen de baan beter te prepareren als vorig jaar.

Zaterdagochtend rond 8:30 uur vertrokken we richting Langedijk om zo op tijd alles in te richten. Zo konden de puntjes op de i zetten en onze sponsors en relaties ontvangen.

Unlimited

Om 15:30 uur stond de aanvang van de Unlimited klasse gepland waar wij de testpull in hadden. Na de eerste meters, waarin duidelijk te zien was dat de tractor zijn spoor zocht, haakte rond de 15-20 meter goed op en werd in 1 rechte lijn de sleepwagen meegenomen naar ruim 109m. Onze gasten waren uitzinnig van vreugde en zo wij ook. Echter was er ook een kans dat er 4 concurrenten onze afstand zouden overtreffen waardoor we zomaar naast de Pull Off zouden grijpen. Zou Rick zijn gas te vroeg dicht gedaan hebben? Het bleek van niet, de concurrentie liet het ditmaal door verschillende omstandigheden afweten en wij zaten uiteindelijk samen met Simply Irresistible in de Pull Off.

Omdat in onze eerste run de tractor al wat hoog kwam met zijn voorkant werd er besloten om 30kg gewicht naar voor te verplaatsen, dit bleek niet genoeg. In de Pull Off was de tractor een paar keer onrustig wat zeker meters aan het eind kostte. Simply ging dan ook ruim 5m aan onze afstand voorbij, voor ons een 2e plaats dus. Hier waren we al erg blij mee.

Power-Valley-Unlimited-MPM-Seaside-Affair-2018

Het feest barstte ondertussen al aardig los in de VIP tent en onze gasten genoten met volle teugen.

Modified

Dit jaar zijn we alleen in de Unlimited klasse nog actief, Daarom werd er voor de Modified klasse een Demo verzoek gedaan. Wij wilde ons voor onze gasten nog een keer laten zien. Zodoende werd de tractor omgebouwd naar Modified configuratie en alles nog eens voor zover mogelijk nagelopen.

Als laatste in deze klasse werd onze tractor voor de sleepwagen geroepen. Hans zat achter het stuur en voorzichtig werd er van start gegaan, echter toen het gashendel doorgedrukt werd klom de tractor er lekker in en werd de afstand van de winnaar met 2m overtroffen. Een prachtige demo van ons  die we niet hadden willen missen.

Ondertussen zijn we ons alweer klaar aan het maken voor komende zaterdag als we in Loerbeek weer mogen aanhaken. Hopelijk tot dan………………

[flickr_set id=”72157667418855337″]

Facebook
Twitter
WhatsApp