Power Valley 2019

Pwer-valley-Langedijk-MPM-Seaside-affair-modofieds

Eindelijk was het zover en werd het seizoen op 11 mei voor ons afgetrapt, voor de 2e keer achter elkaar gebeurde dit op onze ‘thuis’ wedstrijd in Langedijk op de Power Valley.

Diverse teamleden zijn al lange tijd van te voren betrokken bij de totstandkoming van deze wedstrijd, daarnaast zijn de overige teamleden natuurlijk druk met klaar maken van de tractor geweest. Op deze wedstrijd hebben we samen met overige teams uit de regio en de organisatie van de Power Valley een heuse VIP area tot onze beschikking. Het deed ons allen goed te constateren dat er veel animo voor was en wel 1000 gasten mochten ontvangen in deze VIP area.

Als eerst klasse stond de Modified klasse op het programma en mochten wij als 2e aanhaken. Omdat de eerste deelnemer geen volwaardige run maakte bleef de testpull vlag staan en hadden wij dus de keuze om wel of niet onze run overnieuw te doen. Na een goede start haakte de tractor goed op en maakte veel snelheid richting eind van de baan. Op 105m stond hij stil en het leek vanaf de start gezien dat het gas iets te vroeg dichtgedaan werd. Dus werd er besloten om onze run over te doen. Terug in het parc ferme kwamen we tot de ontdekking dat de noodstoppen niet meer op zijn plek zat, een kluit klei had waarschijnlijk de kabelbinder doen breken en er voor gezorgd dat rond de 100m er een paar motoren uitgeschakeld werden.

Bij het opstarten van de motoren voor de officiële trekpoging wilde 1 van de motoren niet aanslaan, wat een pech!!!! Om evengoed onze broodnodige punten te verzamelen besloten we om met 3 motoren aan te haken en wisten we evengoed nog tot een 5e plaats te komen. Bits n Pieces werd 4e, WhisperingGiant 3e, The Judge 2e en Lambada ging met het maximaal aantal punten naar huis.

Eenmaal terug bij de truck kwamen we vrij snel tot de ontdekking dat de pointbox en bobine van de ontsteking van de motor die niet wilde aanslaan gesneuveld was. Een complete set van een andere motor kon overgezet worden en vrij snel liep de motor weer. Nu kon de tractor omgebouwd worden naar Unlimited configuratie.

De wind en zon hadden gedurende de dag duidelijk hun invloed op de baan. Het is dan ook best moeilijk hier mee om te gaan en we wedstrijd zo min mogelijk te laten beïnvloeden door deze weersomstandigheden. Tijdens de Unlimited klasse werd het duidelijk dat het steeds moeilijker werd om goed weg te komen bij de eerste 10m. Ook wij hadden hier last van en voorzichtig werd er van start gegaan. Redelijk goed kwamen we weg echter kwamen we aan het eind in een spoor met wat slechte plekken in de baan en kwam de voorkant van de tractor op de baan. Dit kostte meters en moesten we bekopen met een 5e afstand in de kwalificatie en zorgde ervoor dat we niet in de pull Off mochten meedoen. In deze Pull off moesten Bobcat Sr en Lambada verstek laten gaan vanwege achteras problemen, en dus gingen Whispering Giant en SimplyIrresistible uitvechten wie vandaag de beste was. Het antwoord op deze vraag werd Whispering Giant, deze ging ruim 2m voorbij aan de afstand van Simply Irresistible.

De resultaten van de tractor waren dan vandaag niet je van het, echter maakte de grote opkomst van vrienden, kennissen, sponsors en overige relaties een hoop goed voor ons.

Wij gaan de tractor weer klaarmaken voor Loerbeek waar we hopelijk weer op volle oorlogssterkte aan de start zullen verschijnen. U komt toch kijken???!!!

Foto’s met dank aan Susan Roks

Facebook
Twitter
WhatsApp