Oktober 2012, winterwerkzaamheden.

Ondertussen is het seizoen alweer een maand geleden afgesloten en word er in de werkplaats bepaald niet stilgezeten. De tractor is compleet uit elkaar gehaald en de complete aandrijflijn word grondig geïnspecteerd. We zijn voornemens om de crossbox aan te gaan passen zodat we andere versnellingen eenvoudig in kunnen bouwen. De achteras word goed nagekeken en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen.
De eerste motor ligt ook helemaal uit elkaar, bij deze motor werd er jammer genoeg een stuk gelopen nokvolger geconstateerd die er ook voor gezorgd heeft dat de nokkenas “overleden” is. Bij de motoren zullen er nieuwe drijftangen gemonteerd worden en zal de rest ook goed nagekeken worden en waar nodig ook vervangen, zodat we het nieuwe seizoen weer met frisse motoren tegemoet kunnen treden. We zijn ook nog voornemens om komende winter een nieuwe aluminium motor aan te schaffen (de laatste nieuwe motor dateert ondertussen ook alweer van 4 jaar geleden) alleen zijn we er nog niet uit hoe we dit willen/kunnen invullen.

Ook hebben we deze winter nog een trailer die we willen bouwen. Ondertussen is John al aardig aan het “slopen” geslagen en zal eerdaags de trailer naar binnen verhuizen zodat we kunnen gaan beginnen met de aanpassingen aan het onderstel. Wat de aanpassingen allemaal inhouden is o.a.: het achterste deel van de vloer schuin af laten lopen, er zal onder de vloer opbergmogelijkheden gecreëerd gaan worden, er zal een laadklep gemaakt gaan worden met daar omheen een portaal waar de laadklep op afsluit in gesloten toestand, het chassis zal helemaal nagelopen worden en opnieuw in de coating gezet. Dit is een kleine greep uit de werkzaamheden wat gaat gebeuren, kortom er is bij ons genoeg te doen deze winter.

Facebook
Twitter
WhatsApp