Nieuw hoofdstuk

Toen Siem en Kees Zuurbier samen met Hans en Rex Kramer 35 jaar geleden met tractor pulling begonnen werd er op hun eerste vrije klasse tractor een Ford V-8 krachtbron geplaatst.
Zoals velen wel weten is het team in ‘87/’88 opgesplitst in twee teams, te weten het Whispering Giant team en het Seaside Affair team. Tot op de dag van vandaag maken wij als Team MPM Seaside Affair nog steeds gebruik van Ford V-8 motoren, maar daar word nu naar 35 jaar een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd.
Na vele adviezen van onze motorenleverancier Fowler Engines uit Amerika hebben we besloten een heuse Hemi aan te schaffen! Dit besluit kwam vanzelfsprekend niet zomaar tot stand, ten eerste omdat we al die jaren al kennis opgedaan hebben met de Ford type 460 motoren, ten tweede omdat we op deze manier met iets anders als de concurrentie rijden en ten derde omdat het kostenplaatje wat aan deze nieuwe Hemi motor hangt er niet om liegt.
Na veel wikken en wegen werd er dan eindelijk in november overgegaan tot het bestellen van deze nieuwe Hemi, er waren op dat moment twee opties. Eerste optie was een complete AJPE-TFX motor uit een Pro-Mod dragracer die door de Amerikaanse puller Bill Vorries aangekocht was voor zijn nieuwe tractor. Deze Bill Vorries had ondertussen al bij Fowler Engines 5 stuks nieuwe Hemi motoren besteld. Tweede optie was voor ons om exact dezelfde motor als Bill Vorries nieuw aan te schaffen, uiteindelijk is voor deze optie gekozen. Dit hield in dat we vervolgens wel met levertijden te maken kregen waardoor het allemaal wel wat langer duurt voordat de motor in ons bezit zal zijn. Maar voordeel is dat we dan wel echt een motor hebben die naar Tractor Pulling wensen opgebouwd zal zijn.
Een kleine greep uit de verschillende onderdelen waaruit de motor opgebouwd zal zijn:
* AJPE TFX Block
* NRE X1 Cilinder heads
* Manton rockers
* Sonny Bryant Krukas
* En vele diverse andere onderdelen.

We hopen op deze manier de aansluiting met de top in de Modified- en Unlimited- klasse te kunnen realiseren, al weten we dat we het in 2012 lang niet slecht gedaan hebben met een 3e en een 2e plaats in het NK en een 3e plaats op het EK in de 4,5 ton vrije klasse. Immers aan de top blijven is moeilijker als er komen!
Ondertussen word er in de werkplaats keihard gewerkt aan de tractor en nieuwe trailer. Het ligt in de bedoeling om 9 maart aan de start te verschijnen van de European Super Pull in Rotterdam Ahoy, hiervoor moet nog het een en ander aan de tractor gebeuren maar wanneer zich geen verrassingen voordoen moet dit haalbaar zijn. Alleen zal dit nog niet met de nieuwe Hemi motor zijn.
De trailer begint ook aardig te vorderen en op dit moment word er druk gewerkt aan de achterkant van de trailer, er gaat veel tijd verloren in het meten en uitdenken van allerlei uitvoeringen maar het komt helemaal goed. Zo is er door Rijkhoff Autolaadkranen een uitschuifarm van een autolaadkraan gesponsord voor het wisselen van de 5e motor, Wempe heeft ons een nieuwe aggregaat toegezegd.
Zoals u heeft kunnen lezen zitten we niet stil op dit moment en we hopen u te mogen begroeten op de wedstrijd in Rotterdam Ahoy op 9 maart…….

Facebook
Twitter
WhatsApp