Megapull Stroe 2019

MPM Seaside Affair 2019 Megapull Stroe Unlimited

Op tijd werd er vertrokken richting het Gelderse Stroe waar we afgelopen zaterdag weer een wedstrijd hebben verreden voor beide klassen.

Als eerste klasse stond de Modified klasse op het programma en daarom wilde we op tijd aanwezig zijn om ons op die manier rustig klaar te kunnen maken voor deze klasse. De regen was voorafgaand aan de wedstrijd nog een spelbreker waardoor we iets later aan de wedstrijd begonnen.

Als 4e deelnemer mochten we voor de sleepwagen verschijnen. Voorafgaand aan ons wist alleen The Judge de Full Pull lijn te bereiken, de overige 2 deelnemers hadden zichtbaar moeite om binnen de lijnen te blijven en raakte gediskwalificeerd. Gelukkig wisten wij wel het rechte spoor te vinden, echter door een iets te voorzichtige start wisten we ‘maar’ tot 103m te komen en werd het afwachten hoe de concurrentie het zou doen. Die zouden bepalen of we bij de beste 4 deelnemers zouden zitten en of we dus wel of niet in de Pull Off mochten meestrijden om een podiumplaats. Doordat Lambada, tegen de verwachting in, als laatste kwalificatie deelnemer ook buiten de lijnen raakte, mochten wij meestrijden in de Pull Off.

The Judge wist in de Pull Off het rechte spoor niet te vinden en raakte rond de 80-90m de rechter zijlijn. Nu aan ons de kans om hier van te profiteren. Brutaler werd er bij de start weggegaan en de combinatie kwam goed op gang, echter raakte Hans ook rond de 80m in gevecht met de rechter zijlijn en kon hij niets anders als gas terugnemen om zo evengoed een goede prestatie neer te zetten. 91,02m was het resultaat. Whispering Giant kreeg in de Pull Off te maken met de linker zijlijn en moest al snel gas terug nemen. Alleen Eager Beaver kon ons nog van de overwinning afhouden. Dit Lukte de mannen uit Putten. Jaap v Diest wist het goede spoor te vinden en passeerde onze afstand met 6m.

MPM-Seaside-Affair-2019-Megapull-Stroe0

Ombouwen naar de Unlimited configuratie neemt tegenwoordig wat meer tijd in beslag en dus werd hier snel mee begonnen. Doordat tijdens de Minipuller klasse de wedstrijd meerdere malen vanwege regen stilgelegd diende te worden was het programma aardig uitgelopen. Dit zorgde ervoor dat de Unlimited klasse verplaatst werd naar de andere baan. Ook deze baan had zijn uitdagingen, verschillende deelnemers raakte in gevecht met de linker of rechter kalklijn en ook de structuur van de baan liet te wensen over om een mooie show weg te kunnen zetten. De baan was erg hard en in combinatie met de grote vermogens en wielsnelheden waar de deelnemers in deze klasse mee rijden zorgde ervoor dat het een slijtage slag werd voor banden en materieel.

Alleen Simply Irresistible en wij wisten de Full Pull lijn te bereiken. Whispering Giant was best off the rest en nam de beker voor de 3e plaats mee naar huis. Nu aan Simply en ons om te bepalen wie de grootste beker mocht nemen vandaag. Simply kwam goed weg bij de start maar in de Pull Off wist ook Bastiaan Buiting niet het rechte spoor te vinden en moest het gas terug genomen worden en resulteerde in een afstand van ruim 80m. Nu aan Jos de beurt om zijn kans te grijpen en de overwinning mee naar huis te nemen. Dit lukte!!!!! In een run waarin de eerste 60m goed gingen maar daarna wild bokkend over de baan denderde wist Jos toch de Simply 7m voorbij te rijden. De 1e plaats dus voor ons en 2e Simply Irresistible.

Ondertussen word er alweer druk gewerkt aan de tractor om klaar te maken voor de wedstrijd van komend weekend in Made. Dit beloofd weer een waar spektakel te worden waar we als team hopelijk ons steentje aan kunnen bijdragen.

Facebook
Twitter
WhatsApp