Made’s Powerweekend 2019

MPM Seaside Affair 2019 Made Powerweekend

Ook dit jaar werd er weer groots uitgepakt door onze hoofdsponsor MPM en mochten we samen ruim 1700 gasten ontvangen in onze speciale ruimte. Optredens van Peter Beense en Lois Lane sprongen hier dan ook zeker in het oog.
Doordat er ’s nachts nog erg veel regen viel werd er iets later vertrokken richting Made. Om 10:00 uur hadden we bij het tankstation bij Heemskerk aan de A9 afgesproken met het team van Next Sensation om zo gezamenlijk naar Made te rijden. Eenmaal op het wedstrijdterrein aangekomen kwamen we tot de ontdekking wat de vele regen aangericht had. Modder, modder en modder…..
De Modified klasse stond voor ons zoals gebruikelijk als eerst op het programma, als 8e starter stonden we op de startlijst en voor ons wist alleen door Lambada de Full Pull lijn voorbij gereden. De wedstrijdleiding had vandaag besloten om Floating Finish te gaan rijden wat inhoud dat elke deelnemer voorbij de 110m in Pull Off komt. Ook wij wisten dit te realiseren en zaten dus samen met Lambada in de Pull Off. Lambada trapte de Pull Off af en raakte erg veel richting de rechter zijlijn. In de hoop dat hem dit meters gekost zou hebben roken wij onze kans. De tractor haakte goed op maar maakte uiteindelijk niet de snelheid die nodig was om de afstand van Lambada echt aan te vallen. Ruim 5m bleven we achter hun steken, echter zeker nog blij met een mooie 2e plaats.
In de Unlimited klasse hadden we na afgelopen jaar iets te verdedigen na de winst van Jos van vorig jaar. Simply Irresistible opende deze klassen en deed dat op niet mis te verstane wijze, 105,36m was een prachtige sleepwagenafstelling. Nieuweling Bobcat Sr liet zien dat hij de potentie heeft om mee te vechten om de eerste plaatsen, krap 2m ging hij voorbij aan de afstand van Simply. Nu waren wij aan de beurt en na een goede start leek de snelheid er niet goed in te komen. Dit resulteerde in een afstand die uiteindelijk goed zou zijn voor een 6e plaats, 99,30m. Whispering Giant en Rising Star maakten het onderling spannend door 7cm van elkaar stil te staan. Lambada pakte als laatste de overwinning naar zich toe en reed de sleepwagen 1m verder als Bobcat Sr.

Komende zaterdag zijn we weer te gast in Oudenhoorn waar we alleen de Modified klassen zullen verrijden. Hopelijk treffen we u daar.
Met dank aan Susan Roks voor de foto’s.

Facebook
Twitter
WhatsApp