Made, Montfoort en Zele 2021

mpm seaside affair ligth modified zele 2021

Na lange tijd geen wedstrijden gereden te hebben door de corona-crisis kregen we eind juli te horen dat de organisatie van Made’s Powerweekend toch besloten had om het eerste weekend een wedstrijd zonder publiek te gaan organiseren. Omdat de tractor al zo goed als wedstrijd-klaar stond waren we op tijd gereed om op zaterdag 7 en zondag 8 augustus naar Made af te reizen.
Op de zaterdag reden we de voor ons nieuwe Light Modified klasse, hier mochten wij de proeftrek voor onze rekening nemen. Na een redelijk goede start pakte de tractor goed op en kwam er een afstand van 98m op het bord te staan. Met een paar toeren meer moest het hier zeker mogelijk zijn om de 100m vol te maken dachten wij. De wedstrijdleiding besloot echter de sleepwagen iets lichter af te gaan stellen en zat er voor ons niets anders op als onze run overdoen. In onze 2e run sloeg echter bij ons de pechduivel toe, een fikse backfire op de linker motor zorgde ervoor dat de blower loskwam en we uitgereden waren voor dat moment. Snel werd alles ingeladen in de trailer met op dat moment nog een sprankje hoop (misschien tegen beter weten in) om thuis nog de motor te kunnen repareren of te vervangen voor een reservemotor. Echter bij thuiskomst kwamen we de oorzaak snel tegen van de backfire en werd voor ons duidelijk dat de schade niet te herstellen bleek voor de volgende morgen. Omdat er een week later weer 2 wedstrijden op het programma stonden was het voor ons zaak om z.s.m. de motor te demonteren en de schade exact op te nemen, daarom werd er met tegenzin afgemeld voor de zondageditie van Made’s Powerweekend en zijn we de hele zondag aan het sleutelen geslagen.
In de week die volgde moest er menig uurtje overdag aan de tractor besteed worden om op zaterdag 14 aug weer in Montfoort aan de start te kunnen verschijnen. Hier stond voor ons de Modified klasse op het programma en zouden we voor het eerst met onze nieuwe Mitas banden gaan rijden. Jammer genoeg waren er veel afmeldingen waardoor er nog maar 5 deelnemers aan de start verschenen. In deze klasse zijn we met de nieuwe tractor nog zoekende naar de juiste gewichtsverdeling en bleken we iets te enthousiast met gewichten aan de voorkant van de tractor. Met iets te weinig balans in de tractor konden we niet de meters maken om mee te doen om de podiumplaatsen en eindigde we op een 4e plaats.

mpm seaside affair modified montfoort 2021
Modifieds in Montfoort

Hierna werden de Mitas banden gewisseld voor onze Firestone banden en hebben we koers gezet richting Zele waar we de volgende dag de Light Modified klasse zouden rijden.
Zondagmorgen werd de tractor uitgeladen en klaar gemaakt voor de LM klasse, de bovenste motor en gewichten werden verwijderd en toen we zagen dat we nog lekker de tijd hadden om wat inspecties aan de motor die de week ervoor stuk ging te doen, werden eerst de kleppen gecheckt en kwamen we heel fijn gruis in de cilinderkoppen tegen. Vervolgens besloten we het oliefilter maar even te controleren en kwamen we te veel magnetisch gruis tegen. Dit beloofde niet veel goeds….. Omdat het nog redelijk op tijd in de ochtend was werd snel de balans opgemaakt, we hadden eigenlijk 2 opties. Optie 1 was afmelden en optie 2 was onmiddellijk de motor verwijderen van de tractor en omwisselen met de bovenste motor. Vanzelfsprekend kozen we voor de 2e optie en ieder teamlid stroopte de mouwen op en gingen aan het werk. In een paar uurtjes werd de hele boel omgewisseld en stonden we ongeveer 10min voordat onze klasse begon klaar om naar de weegbrug te gaan. Omdat we redelijk achteraan in de klasse mochten starten hadden we goed de tijd om warm te draaien. Onze kwalificatie run ging Frank goed van start en pakte hij goed snelheid op, rond de 50m trok de tractor wat naar rechts en kreeg hij eventjes een groot wiel aan de rechter kant. Dit zette gelukkig niet door en met best wat gemak wist Frank de 110m te passeren waardoor we in de Pull-Off zaten.

mpm seaside affair ligth modified zele 2021

Berrie Boer mocht de “distance to beat” neerzetten en reed de sleepwagen naar 102,50m, Russian Roulette reed hard op de vlag af maar strandde op 100,15m. Nu was het aan ons de beurt, een paar kleine wijzigingen werden gedaan aan de tractor en iets brutaler werd er van start gegaan. De tractor pakte nog beter op en had ook iets meer toeren. In een prachtige stijl werd er koers gezet richting de afstand van Berrie, bij de 85m leek er een klein slecht plekje in de baan te zitten waardoor hij heel kort zijn grip kwijtraakte. Evengoed kwam de leidersvlag dichtbij en wist Frank een afstand van 101,74m op het bord te zetten. Hier waren we bijzonder blij mee, na al het werk van de afgelopen week en de zondagochtend was dit een resultaat waar we dik tevreden mee mogen zijn. Green Monster was ook naar Zele gekomen om te testen en reed onze afstand met 20cm voorbij. Voor onze competitie deed die echter niet mee en mochten wij dus een beker van de 2e plaats in ontvangst gaan nemen. Naar onze mening een prachtige uitslag waarin de top 4 binnen 2m van elkaar stil stonden, dat moet toch een mooie strijd op de banen gaan opleveren…..

mpm seaside affair ligth modified zele 2021
Mooie balans in Zele

We zijn ondertussen alweer druk bezig met de motor die stuk was en blijkt de tandwielen van de distributie elkaar opgevreten te hebben. Dit is naar alle waarschijnlijkheid een gevolgschade geweest van de backfire op deze motor in Made. We gaan ons uiterste best doen om het eerste weekend van sept in Alphen weer aan de start te verschijnen, jammer genoeg zal dit weer een wedstrijd zijn zonder publiek, ga daarom naar de website van de NTTO, www.ntto.nl, en klik op de link van de livestream. Dan kunt u ons van thuis uit aanmoedigen…..

Facebook
Twitter
WhatsApp