Loerbeek 2019

mpm seaside affair tractor pulling loerbeek modifieds

Dit jaar stond voor het eerst de Modified klassen i.p.v. de Unlimited klasse op het programma in Loerbeek. Op tijd werd er van huis vertrokken omdat de Modified als 2e klasse op het programma stond. De baan leek er goed bij te liggen en tijdens de Light Modified klasse voorafgaand aan onze klasse hadden de deelnemers zichtbaar moeite om hun tractoren in toom te houden, deze baan gaf echt goed grip………

Lambada trapte de klasse af en deed dit overtuigend, ruim voorbij de 110m, Super Kasper kon hier niet in meekomen en stond op driekwart van de baan stil. Whispering Giant maakte een inschattingsfout door misschien iets te ver op de rechterkant te starten, kreeg vervolgens geen grip op het rechterwiel en werd vrij snel buiten de lijnen gestuurd, een diskwalificatie was het gevolg. Nu was het aan ons de beurt en werd een veilige startplek op het midden van de baan gekozen. Dit bleek een goede keuze en net zo overtuigend als Lambada wisten ook wij de 110m te passeren. Eager Beaver wist dit op 11cm na niet te volbrengen en mocht uiteindelijk niet meedoen in de Pull Off omdat The Judge en Rising Star wel de 110m wisten te volbrengen. Bits n Pieces wist niet te overtuigen en strandde al op 88m.

mpm seaside affair modifieds loerbeek 1e run full pull

In the Pull Off stond Lambada op 103,93m, nu was het aan ons om de opgelopen achterstand van Langedijk goed te maken. De start was iets brutaler als de eerste run maar de tractor pakte goed op, echter rond de 60m kreeg de tractor een moment zoveel grip dat hij in zijn steigerbegrenzers klom en de banden even een moment grip verloren op de baan. Dit waren dure meters die daardoor verloren gingen en op 95,78m stond Frank stil, enigszins teleurstellend maar hadden het eigenlijk nog nooit meegemaakt dat we alle gewichten voorop hadden hangen en de voorkant zo hoog kwam. Rising Star ging krap 2m aan onze afstand voorbij en The Judge kwam verrassend genoeg nog gevaarlijk dichtbij de afstand van Lambada op 103,40.

mpm seaside affair tractor pulling loerbeek modifieds

Vandaag dus een 4e plaats voor ons. De komende weken gaan we ons concentreren op het onderhoud aan de tractor. We zullen op 8 juni naar het Gelderse Stroe afreizen waar beide klassen voor ons verreden worden. Hopelijk tot dan!

Facebook
Twitter
WhatsApp