Koerswijziging vanaf 2020

Zoals de meeste mensen die ons van dichtbij volgen wel weten zijn wij al reeds een aantal jaren verwikkeld in een vervelende discussie omtrent de toelating van de motoren waar wij mee rijden. Reeds in 2012 heeft ETPC ons verzoek positief beantwoord door Hemi’s met een 8:71 blower in de limieten op te nemen en hebben wij sindsdien gefaseerd de overstap gemaakt naar dit type motor. Doordat de ETPC later een wijziging heeft doorgevoerd waardoor het niet meer toegestaan was om met 4 van dit type motor in de Modified klasse en 5 in de Unlimited klasse te rijden ontstond een vervelend scenario. Sinds de ingang van de tegenwoordig geldende limieten heeft ons NTTO bestuur besloten de voetnoot die het onmogelijk maakt met 5 motoren in de Unlimited klasse te mogen rijden geschrapt uit de limieten voor deze klasse, daarom was het voor ons de afgelopen 2 jaar mogelijk met 5 Hemi’s voorzien van 8:71 blower in de Unlimited klasse te rijden. Echter wenste het NTTO bestuur deze zelfde voetnoot niet voor de Modified klasse te schrappen en daarom reden wij in 2018 niet in deze klasse. Voor seizoen 2019 hebben we daarom weer een Ford motor opgebouwd en gebeurde het daarom dat we afgelopen seizoen weer actief waren in deze klasse.

Omdat we in 2012 reeds al de overstap zijn gaan maken naar TFX Hemi motoren kun je voorstellen dat de extra Ford motor die we afgelopen jaar draaiende moesten houden niet alleen voor extra werk zorgde maar ook voor investeringen die niet meer in onze toekomstvisie pastte. Dit was namelijk ook 1 van de belangrijkste redenen die er in 2012 voor zorgde dat we onze overstap maakte naar TFX Hemi motoren. De ontwikkeling, maar ook beschikbaarheid van onderdelen laat te wensen over ten opzichte van andere V8 racemotoren.

Nu hebben we na afloop van dit seizoen nog een laatste poging gedaan bij NTTO bestuur in de hoop dat men tot andere inzichten was gekomen en dus de voetnoot ook voor de Modified klasse wilde schrappen. Op deze manier zouden we met onze motoren verder kunnen zoals we wensen. Afgelopen winter is er namelijk al een nieuwe tussenbak gemaakt, wat er voor zorgde dat deze winter eigenlijk een nieuwe tractor gebouwd moet worden. De chassisdelen hebben hun jaartjes namelijk alweer gemaakt en motorsteunen zouden nieuw gemaakt moeten worden vanwege andere maatvoering van de tussenbak. Het bestuur heeft echter besloten geen gehoor te willen geven aan ons verzoek.

Omdat wij een team zijn die onze sport voornamelijk kunnen beoefenen dankzij de hulp van relaties en sponsoren zijn wij van mening dat het van groot belang is om in 2 vrije klassen actief te zijn. Doordat wij niet verder konden in de Modified klasse met onze motoren setup zijn wij genoodzaakt onze Hemi motoren te gaan voorzien van 14:71 blowers. Dit zorgt ervoor dat er veel geld geïnvesteerd moet gaan worden voor de ombouw van onze motoren. Voor 4 motoren is het voor ons op dit moment financieel niet op te brengen en daarom hebben wij in oktober een zwaar besluit moeten nemen en ons niet meer in de Unlimited klasse in te schrijven. Wij zullen vanaf komend seizoen actief zijn in de Light Modified en Modified klasse. In de Light Modified klasse zullen er 2 Hemi’s voorzien van 14:71 blower op de tractor staan en in de Modified klasse word daar een 3e Hemi aan toegevoegd.

Wij realiseren ons heel goed wat de gevolgen kunnen zijn voor de Unlimited klasse en het gaat ons aan het hart als dit het einde van deze klasse in Nederland zou betekenen. Er is door alle teams de afgelopen jaren heel veel geld gestoken in de tractoren om een betrouwbare machine op de baan te zetten in deze klasse. Ook wij hebben hier in geïnvesteerd en met de stap die we nu maken hadden niet alle investeringen noodzakelijk geweest.

De nieuwe chassisplaten zijn afgelopen zaterdag opgehaald bij Screamin’Bobcat team, voor de 2 voorste motoren zijn er 2 nieuwe carterpannen in productie. Deze motoren zullen net als de bovenste motor voorzien worden van een dry sump oliesysteem. Distributies van de motoren worden gewijzigd en komt een extra lager in om de krachten die de blower vraagt op te vangen. Bij Post en Dros is onze 2e motor reeds voorzien van nieuwe lagerkappen en kan weer opgebouwd worden. Er is een hoop werk wat nog verzet moet worden om in Mei weer klaar te staan voor het seizoen. Houd onze Facebook pagina komende tijd goed in de gaten om de voortgang van de nieuwbouw te volgen.

Facebook
Twitter
WhatsApp