Geschiedenis 2011

geschiedenis-2011Na een lange periode van serene rust bij ons op de site werd het wel weer eens tijd voor nieuws op de site. Tijd om terug te kijken op het afgelopen seizoen en weer vooruit te kijken wat de plannen voor de komende winter (en dus ook het nieuwe seizoen) zijn.

Vorig jaar rond deze tijd waren we al druk bezig met de bouw van een nieuwe tractor, de motoren,banden en tussenbak van de oude tractor werden overgeplaatst op de nieuwe tractor en de andere onderdelen die nodig waren om er een tractor van te maken werden nieuw gemaakt of aangeschaft. Er werd een nieuwe achteras bij Bill Humphrey in Amerika besteld, nieuwe aandrijfassen kwamen bij SCS Gearbox vandaan, diverse motoronderdelen -die vervangen dienden te worden- werden bij Fowler met 2 nieuwe Kobelco blowers besteld, er werd een nieuwe Rolkooi gebogen bij Full Pull Motorsports en in Nederland werden er bij collega Bertus Boer 2 chassisplaten geregeld.

Op 21 mei was het dan zover, op onze jaarlijkse ‘opendag’ werd de tractor onthuld aan het publiek. Na wederom een succesvolle ‘opendag’ word de tractor echt wedstrijdklaar gemaakt om in Stroe het seizoen aan te vangen, ietwat teleurgesteld gingen we naar huis met een 6e plaats op zak. 2e Pinksterdag stond de jaarlijkse wedstrijd in Emmeloord op de agenda, het resultaat werd in de 3,5 ton al een stuk beter, een 3e plaats, maar de schade die in een van de motoren ontstaan was baarde veel meer zorgen. Door deze schade moest er afgezien worden van deelname aan de 4,5 ton. Erg jammer want op deze manier schakelde we onszelf meteen al uit om enige rol van betekenis te kunnen gaan spelen in de competitie.

De wedstrijd in Oudenhoorn verliep ook al niet op de manier als we van te voren gehoopt hadden. Een baan die door de weergoden behoorlijk geruïneerd was zorgde ervoor dat we totaal geen grip konden krijgen wat een laatste plaats als resultaat opleverde. De week erna werden we verwacht in Eext om in beide vrije klassen ons kunstje te komen vertonen, in de 3,5 ton wisten we voor het eerst met de nieuwe tractor tot de finale door te dringen, maar in de finale hadden we wederom een pechduiveltje bij ons, de noodstopinstallatie van de sleepwagen trad door onverklaarbare reden in werking wat ervoor zorgde dat we hekkensluiter werden in de finale. In de 4,5 ton wisten we wederom tot de finale door te dringen en met 2 naar tevredenheid verlopen runs in deze klasse was er voor het eerst een opsteker voor ons en konden we met een 5e plaats als resultaat richting huis. Weer een week later stond de altijd groots opgezette wedstrijd in Putten op het prgramma. In de 3,5 ton wilde het wederom niet lukken en moesten we met een 6e plaats genoegen nemen, maar ’s avonds in de 4,5 ton was er dan eindelijk het resultaat waar we aldoor zo hard voor hadden gewerkt, in 2 weergaloze runs moesten we uiteindelijk alleen ons meerdere erkennen in Lambada en mochten we op het podium plaats nemen.

In Cadzand wilde het weer niet helemaal lukken, in de 3,5 ton resulteerde dit in een 7e plaats en in de 4,5 ton werden we 5e met ook nog een behoorlijk veel schade aan de tractor. Tijd om het roer om te gooien en werd er voor gekozen om een langzamere vertraging in te bouwen. Onze zinnen werden gezet om naar Herning af te reizen (om zo ook eens voor een andere sleepwagen te kunnen rijden) voor de Euro-cup wedstrijd aldaar maar dat hield dus in dat de ontstane schade in Cadzand ook nog eens hersteld diende te worden. Uiteindelijk lukte dit allemaal en uiteindelijk zou blijken dat alle moeite niet voor niets was geweest, een 6e plaats was het resultaat in een zeer sterk europees deelnemesveld.

Lochem was de volgende bestemming waar we alleen voor de 3,5 ton op mochten komen draven. Het resultaat leek enigszins teleurstellend met een 7e plaats maar we zagen toch enige vooruitgang met de langzamere vertraging. De wedstrijd in Meerkerk liep wederom uit op een deceptie, door een arbitrale dwaling van de wedstrijdleiding werden wij en de jongens van het Whispering Giant ernstig benadeeld en moesten we genoegen nemen met een 6e plaats.

De laatste wedstrijd van het jaar stond in het weekend van 10 en 11 september op de kalender in het Brabantse Bakel.’s Middags werd er een prachtige 2e plaats binnengesleept in de 4,5 ton, maar zeker niet minder mooi was de 4e plaats die we ’s avonds wisten te behalen in de 3,5 ton. Op zondag stond wederom de 4,5 ton nog eens op het programma alleen toen voor de Euro-cup. Ook toen mochten we absoluut niet klagen en konden we met een 5e plaats tevreden huiswaarts keren.

Uiteindelijk is onze conclusie dat we toch een wat tegenvallend seizoen achter de rug hebben met behoorlijk veel domme pech, we willen dan ook evengoed al onze sponsors en fans onwijs bedanken voor alle steun die we op wat voor manier dan ook hebben mogen ontvangen. Zonder jullie steun is het gewoonweg onmogelijk om op dit niveau deze sport te kunnen bedrijven. Bedankt!!!!

Nu is het tijd om vooruit te kijken.
Deze winter staat er wederom een behoorlijke verbouwing op stapel. De onderdelen om de motoren weer up to date te maken zijn reeds besteld in Amerika bij Fowler. De tussenbak word verbouwd wat inhoud dat de achterste motoren naar beneden zullen zakken en op hetzelfde tandwiel in de tussenbak aangesloten zullen worden als de voorste motoren, met tot gevolg dat de draairichting van de achterste motoren omgedraaid zal moeten worden. Door deze verbouwing moet de tussenbak, met de vier motoren die daaraan vast zitten, 5 cm naar voren geplaatst worden, dit is reeds al uitgevoerd en op dit moment ligt de tussenbak uit elkaar om bewerkt te gaan worden. De achteras ligt ook in onderdelen uit elkaar om geïnspecteerd te gaan worden en waar nodig voorzien te worden van nieuwe onderdelen. De beplating is na 1 jaar alweer van de spatborden verdwenen en word vervangen door carbon beplating wat een gewichtswinst van ong 23 kg op moet gaan leveren. Er word ondertussen ook gekeken naar de mogelijkheid voor het maken van nieuwe uitlaten, de huidige zijn toch behoorlijk zwaarder dan de uitlaten die in Amerika gemaakt worden. Deze verbouwing doen we omdat we toch op zoek blijven naar gewichtswinst, we moeten immers nog ong 50 kg winnen om binnen de 4 ton te komen, maar elke kg die we meer afvallen is alleen maar mooi meegenomen en kunnen we dan verplaatsen op de tractor.

Het is onze bedoeling om volgend jaar in de 3,5 ton Modified klasse en in de 4 ton Unlimited klasse te gaan rijden, we kijken ernaar uit!!

Omdat er in de komende tijd druk gewerkt gaat worden aan een nieuwe site ( de huidige zit toch een behoorlijk aantal ‘fouten’ in wat het voor de beheerder bijna ondoenlijk maakt om hem up te daten) zal er weinig tot geen nieuws op de site vermeld gaan worden. Maar gelukkig hebben we twitter nog en zullen we dan ook ons best doen om jullie via twitter op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de MPM Seaside Affair.

Vanaf onze zijde willen we jullie als trouwe bezoeker dan ook hartelijk bedanken voor het bezoeken van onze site en hopelijk tot ziens op de nieuwe site!!