2016 – European Super Pull Ahoy

European-Super-Pull-2016

Na een winter waar al veel werkzaamheden verzet zijn aan de tractor was het 5 maart de dag dat we weer mochten gaan laten zien wat we waard waren. De reis ging naar Rotterdam alwaar de European Super Pull verreden werd in Sportpaleis Ahoy. De organisatie had deze keer groots uitgepakt door het Green Streak Pulling Team uit Amerika met maar liefst 2 tractoren uit te nodigen om een demo te komen geven.

In de middagsessie werd voor ons de Modified klasse verreden en in de avondsessie stond voor ons de Unlimited klasse op het programma .

In de Modified klassen moesten we als 3e deelnemer voor de sleepwagen verschijnen, in de klassen die voor ons waren verreden hadden we al kunnen zien dat de start erg moeilijk te bespelen was. Toen wij uiteindelijk voor de sleepwagen mochten plaats nemen bleek al snel dat het niet alleen de start was die slecht te bespelen was. Er kwam geen snelheid in de combinatie en een teleurstellende afstand van ruim 48m kwam op het scorebord te staan. Omdat er na onze run bekend werd dat de onderbroken klasse die voor ons verreden was niet meer afgemaakt zou kunnen gaan worden, werd er door de wedstrijdleiding besloten de sleepwagen lichter af te gaan stellen. Dit werd gedaan omdat anders de middagsessie erg vroeg afgelopen zou zijn. Een gelukje voor ons omdat we hierdoor opnieuw mochten aanhaken voor de sleepwagen. Omdat het voor ons als team 1 groot vraagteken was waarom onze run zo slecht was maakte we dankbaar gebruik van de mogelijkheid om het nog een keer te proberen. Wel werd er meteen door het team besloten dat er vandaag geen 3x gereden ging worden. Onze 2e run ging dan ook een stuk beter maar nog niet wat het zou moeten zijn. Een 5e plaats was ons resultaat in een klasse die door Lambada gewonnen werd voor Wicked Screamer op een 2e plaats en Whispering Giant op een 3e plaats.

Na wat hoofdbrekens van de teamleden tussen de middag- en avondsessie over het tegenvallende resultaat werd de tractor klaar gemaakt voor de Unlimited klasse en strategie bepaald. Vandaag was het weer een uitgelezen kans om Jos weer eens achter het stuur plaats te laten nemen. Doordat er in de middagsessie tijdens de Modified klasse nogal wat tractoren gesneuveld waren, was de Unlimited klasse aardig uitgedund. Four No Hemi, Double D en Aftermath konden ’s avonds niet meer terugkomen. Wat overbleef waren evengoed een aantal topmachines, en er werd dan ook een mooie show afgeleverd aan het publiek door deze klasse. Vandaag was het Simply Irresistible die de overwinnig pakte voor Lambada op plaats 2 en Whispering Giant op plaats 3. 4e werd Snoopy en wij moesten deze keer weer genoegen nemen met een 5e plaats.

Uiteindelijk konden we de conclusie trekken dat het zeker onze dag niet was en met een hoop vraagtekens gingen we dan ook huiswaarts.

De komende 8 weken zullen in het teken staan van het klaar maken van de tractor om het seizoen aan te vangen. De nieuw bestelde Hemi zal hopelijk overkomen uit USA en zijn plaatsje vinden op de tractor en verder zal alles aan de tractor goed onder de loep genomen worden om een herhaling van Ahoy te voorkomen. Ons eerstvolgende wedstrijd is 24 april in het Duitse Fuchtorf alwaar we voor het eerst een wedstrijd meetellend voor het NK zullen verrijden. Wij kijken er al naar uit!!!!!

Foto’s mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde

[flickr_set id=”72157665540787496″]

Uitslag

Facebook
Twitter
WhatsApp