CONTI SYNCHROCHAIN CARBON

Smotoreninds enkele jaren worden wij als Team MPM Seaside Affair gesponsord door Spruit Transmissies uit Alkmaar. Spruit Transmissies draagt in samenwerking met ContiTech zorg voor onze blowerriemen. Sinds vorig jaar  maken we dan ook gebruik van de nieuwste trots van ContiTech. We willen u dan ook via deze weg op de hoogte brengen van dit stukje techniek wat bij ons op de tractor naar volle tevredenheid toegepast word.

 

De ContiTech Power Transmission Group heeft een nieuwe polyurethane zware distributieriem ontwikkeld met carbon trekkoorden – de CONTI SYNCHROCHAIN CARBON. Een kenmerk van carbon is dat de vezels nauwelijks, rekken, zelfs wanneer ze onder hoge trekbelasting staan. In combinatie met polyurethaan is het een product voor veeleisende aandrijvingen: De riemen zijn zeer slijtvast en brengen veel vermogen betrouwbaar en nauwkeurig over.

synchrochain-ctd

De nieuwe CONTI SYNCHROCHAIN CARBON met carbon trekkoorden biedt de mogelijkheid tot efficiënte aandrijfsysteem oplossingen.

Omdat de eisen die aan machines gesteld worden voortdurend toenemen, moeten de riemen ook steeds efficiënter worden. “CONTI SYNCHROCHAIN CARBON blinkt uit met maar liefst 30 procent hogere prestaties in vergelijking met riemen met aramide trekkoorden”.

“Aandrijfsystemen kunnen dus efficiënter geconfigureerd worden met behulp van de nieuwe riem omdat een smallere constructie mogelijk is.”

De kern van CONTI SYNCHROCHAIN CARBON is de nieuwe carbon trekkoord die slechts de helft zoveel strekt als een trekkoord gemaakt van aramide onder dezelfde belasting. Het heeft dus een betere precisie onder hoge trekbelasting. De karakteristieke combinatie met de harde tanden van polyurethaan, vermindert aanzienlijk het risico dat de tanden verspringen. Een verder voordeel is dat het voorspanning verlies dankzij de hoge stijfheid van de koorden geminimaliseerd is.

De CONTI Conti riemSYNCHROCHAIN CARBON vereist dus bijna geen onderhoud en helpt de kosten voor onderhoud, reparatie en vervanging laag te houden. Dankzij de hoge mate van efficiëntie, de vloeiendere riemwerking en de eliminatie van smering, biedt de CONTI SYNCHROCHAIN CARBON veel voordelen ten opzichte van een kettingaandrijving, en kan zelfs als vervangende aandrijving fungeren.

De nieuwe CONTI SYNCHROCHAIN CARBON toont zijn sterke punten in het gehele gebied van machine- en installatiebouw en is een ideale oplossing voor veeleisende toepassingen.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp