Claas Tractorpulling Loerbeek 2018

MPM-seaside-affair-loerbeek-unlimited-2018

Onder prachtige zonnige weersomstandigheden werd er afgereisd richting Loerbeek. Als laatste klasse stond onze Unlimited klasse op het programma waarin wij de laatste deelnemer waren.

Gedurende de dag was ons al duidelijk geworden dat de baan erg hard was en bij de start de deelnemers moeilijk wegkwamen. Gelukkig koelde het tegen de tijd dat onze klasse aan de beurt was al lekker af en was het ondertussen 21:30uur geworden toen onze klasse aanving. Voor ons waren het Lambada, Whispering Giant en Simply Irresistible die met speels gemak de 110m wisten te volbrengen en nu was het aan ons om te laten zien of wij ook in de Pull Off thuis hoorde. Jos werd voor de sleepwagen gezet en voorzichtig ging hij van start, echter toen het gas uiteindelijk doorgeduwd werd haakte hij mooi op en met hetzelfde gemak als onze voorgangers plaatste Jos ons ook voor de Pull Off.

Lambada zette de sleepwagen als eerste weg in de Pull Off met een afstand van 100,38m als gevolg. Hier mocht de concurrentie zich op gaan richten. Whipering Giant beet zich hier op stuk en strandde op 94,18m. Simply Irresistible had ook zichtbaar moeite om weg te komen en de balans in de tractor was zichtbaar slechter als de eerste run. Ruim 98m zorgde voor een voorlopig 2e plaats en het begon er op te lijken dat de baan het geweld van de Unlimited niet aankon. Nu was het aan ons de beurt, de sleepwagen werd een spoortje naar rechts verplaatst om te kijken of daar nog een goed spoor in de baan zat. Dit bleek niet het geval, Jos moest zichtbaar veel met de rechter rem corrigeren om niet buiten de baan te geraken en de balans van onze eerste run was er ook niet meer. Evengoed wist Jos nog tot exact 95m te komen wat vandaag resulteerde in een 3e plaats. De winst dus voor Lambada en Simply op de 2e plaats.

Komende weken zal de tractor weer grondig geïnspecteerd worden om zo op 9 juni weer aan de start te verschijnen in Stroe, hopelijk tot dan……………

Facebook
Twitter
WhatsApp