2014 – Beachpull Putten

Het was afgelopen weekend weer tijd geworden voor het jaarlijks terugkerende pullingevenement in Putten. De weersvoorspelling zag er goed uit en dus werd er om 11 uur vertrokken vanuit de werkplaats.

Om 15:00uur begon de wedstrijd met onze Modified klasse waarin wij als 8e deelnemer op de startlijst stonden. Onze voorgangers hadden bijna allemaal problemen de 100 m lijn te passeren. Alleen Lambada had voor ons een afstand van van 103,52 op het scorebord weten te noteren. Onze run pakte redelijk goed op en Frank wist de sleepwagen 7cm verder te verplaatsen als de Lambada. Uiteindelijk stonden we samen met Double Screamin’, Black Cat en Lambada in de Pull Off. Lambada mocht de Pull Off dan ook beginnen en deed dit met als resultaat een afstand van 100m. Nu was het onze beurt geworden en nadat we wat veranderingen aan de tractor hadden gedaan pakte de tractor beter op als de eerste run en werd de sleepwagen 3M verder verplaatst als onze voorganger, 103,19m was het resultaat. Black Cat moest verstek laten gaan in de Pull Off en dus kon alleen Double Screamin’ ons nog van de overwinning afhouden, dit deed Bertus Boer dan ook, met een miniem verschil van 7cm wist hij de overwinning voor onze neus weg te kapen. Van teleurstelling was geen sprake binnen het team, we waren allang blij dat we weer meededen om de podiumplaatsen na de ietwat teleurstellende prestaties van de laatste weken in de Modified klasse.

’s Avonds stond voor ons ook nog de Unlimited klasse op het programma. In deze klasse waren er behoorlijke problemen met de baanomstandigheden en werd het zelfs behoorlijk chaotisch. Omdat menig deelnemer last had dat de machine begon te springen was het goed opletten geblazen voor ons hoe dit te voorkomen. Nadat we besloten hadden om op de rechter zijde van de baan te starten pakte de tractor goed op maar begon toch rond de 30-40m eventjes te springen, de gashendel werd opengehouden en dik in de 99m stond hij weer stil. Alleen Whispering Giant en Lambada wisten beter met de omstandigheden om te gaan. Lambada mocht dan ook op het hoogste plaatsje van het ereschavot plaatsnemen, Whispering Giant op de 2e plaats en Rick op de 3e plaats.

Met een tevreden gevoel , een 2e en een 3e plaats werd de reis huiswaarts aangevangen om rond de klok van 3uur ’s nachts weer thuis te arriveren.

Foto’s mede mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde en Zoom-it

[flickr_set id=”72157645256873429″]

De komende weken is er weer tijd voor onderhoud en zullen we op 2 augustus weer in Lochem verschijnen in beide klassen. We hopen u daar weer te mogen begroeten….

Facebook
Twitter
WhatsApp