Alphen 2021

Afgelopen zaterdag was het zover dat we richting Alphen mochten afreizen om daar wederom een wedstrijd zonder publiek te verrijden. Hier stonden de Light Modified en de Modified klasse op het programma.

In de Modified klasse zijn we nog zoekende naar de goede setup, de tractor wil op dit moment nog niet echt ophaken zoals het zou moeten. Deze keer een afstand van 93m die goed was voor een 4e plaats. Simply Irresistible kwam een meter verder wat goed was voor een 3e plaats, The Judge kwam op 97m tot stilstand en mocht zo de 2e plaats meenemen naar huis. Lambada wist de eerste plaats te veroveren met een afstand van 100m.

Modified

Aan het eind van de dag stond op de 2e baan de Light Modified klasse op het programma. Klassementsleider Wicked Screamer maakte een misstap door schade in de proeftrek aan 1 motor wat hem een 10e plaats opleverde. Nu was het aan ons de taak om niet ook een misstap te maken, maar zo goed mogelijk van te profiteren. In ieder geval wisten we samen met Uncle Duck als enige de 110m te passeren en zaten we sowieso in de pull off. Green Spirit kwam als een ware verrassing hier samen met Russian Roulette bij door als dichtste onder de 110m lijn tot stilstand te komen. Deze 4 deelnemers mochten dus gaan vechten om de podiumplaatsen. Uncle Duck beet het spits af en kwam tot 96m. Hierna waren wij aan de beurt en wisten met een prachtige run de sleepwagen ruim 2,5m verder te  verplaatsen tot ruim 98m. Green Spirit deed zijn kwalificatierun nog eens dunnetjes over en kwam tot 97m. Alleen Russian Roulette kon ons nu nog van onze eerste overwinning in deze voor ons nieuwe klasse afhouden, hij ging bijzonder hard weg en even hielden we onze adem in, echter kwam hij tot 95m. Dit hadden we nooit verwacht, de overwinning was een feit.

Ligth Modified

Terug bij de truck werd alles weer opgeruimd en de 3e motor weer op de tractor geplaatst, om zo weer rond de klok van 22:00uur huiswaarts te keren. Alleen maar blije gezichten bij de teamleden op de terugreis zorgde ervoor dat we thuis nog even lekker geproost hebben op deze dag.

De komende weken hebben we de tijd om alles weer na te lopen en de tractor klaar te maken voor onze ‘thuis’ wedstrijd op 25 september in Langedijk. Dit zal voor ons de enige wedstrijd in Nederland zijn dit jaar waar publiek bij aanwezig mag zijn. We zouden het dan ook heel bijzonder vinden als jullie in grote gatalen deze kaarten via www.powervalley.nl  bestellen en naar deze wedstrijd toe komen, om zo hopelijk het korte pullingseizoen met zijn allen in stijl af te sluiten..

Tot 25 september!!!!!

Facebook
Twitter
WhatsApp