2016 – Oudenhoorn

MPM-Seaside-Affair-Modified-2016-Oudenhoorn

Onder licht regenachtige omstandigheden werd om half 12 de reis naar Oudenhoorn aangevangen . Om 16:00 uur zou daar namelijk de Modified klasse als eerste klasse aanvangen. Mooi op tijd kwamen we daar aan om in alle rust ons te kunnen voorbereiden op wat komen zou. In de week voorafgaand aan de wedstrijd was het nog druk om de tractor klaar te maken. Onze nieuwe Hemi was namelijk binnen gekomen en moest klaar gemaakt worden, dit zorgt altijd voor meer werk als gedacht. Vanaf nu rijden we dus in de Modified klasse met 3 TFX Hemi’s en 1 Ford en in de Unlimited klasse rijden we met 4 TFX Hemi’s en 1 Ford.

Als 4e deelnemer mochten we op de baan verschijnen en voor ons was er nog niemand die de 100m-lijn wist te passeren. Wij wisten dit gelukkig wel met een afstand van 104,50m. Uiteindelijk was dit voldoende om in de Pull Off terug te mogen komen. Verrassend was het buiten de baan eindigen van beide turbine concurrenten Rising Star en Whispering Giant. Eerlijk gezegd kwam ons dit erg goed uit omdat zo onze 6e plaats van Stroe enigszins gecompenseerd werd. In de Pull Off mochten wij als eerste aanhaken en omdat we sterk de indruk hadden dat de baan erg opgeknapt was tijdens de kwalificatie werd Hans geïnstrueerd wat sneller gas te kunnen geven bij de start. Dit pakte echter verkeerd uit en in de 81 meter stonden we stil. Double Screamin’ en Lambada profiteerde hier optimaal van en gingen hier ruim aan voorbij. Lambada ging met de winst aan de haal, Double Screamin’ op plaats 2 en wij op de 3e plaats. Hier mogen we zeker blij mee zijn.

Komende week gaan we weer alle zeilen bij zetten en zaterdag hopen we jullie allemaal in Made te mogen begroeten. Ook dit jaar pakken we samen met MPM weer groots uit en verwachten we weer veel mensen om ons aan te moedigen. Tot zaterdag!!!!!

Foto’s mogelijk gemaakt door Belgiums Tractor Pulling

[flickr_set id=”72157669812601086″]

Facebook
Twitter
WhatsApp