2016 – Powerweekend Made

Zaterdag 18 juni stond al lange tijd in onze agenda als de dag dat we naar Made zouden afreizen om aan het grootste pullingevent van Europa deel te nemen. Wederom had onze hoofdsponsor MPM weer groots uitgepakt en een grote tent laten plaatsen waar relaties van MPM, maar ook onze relaties welkom geheten werden om een leuk feestje te maken. Dit is dan ook zeker gelukt, bijna 1500 mensen kwamen ons aanmoedigen en het lijkt er op dat elk jaar het animo nog steeds blijft groeien. Wij zijn dan ook vanuit ons team MPM en organisatie Powerweekend Made zeer erkentelijk voor alles wat mogelijk was.

Maar nu over naar het wedstrijdverslag, de Modified klasse stond als 2e  klasse op het programma en begon rond 15:30uur. Als 8e deelnemer stonden wij op de startlijst. Voor ons waren er 2 tractoren geweest die de 100m-lijn wisten te passeren. Whispering Giant kwam tot 100,57m en Double D wist deze afstand 60cm te overtreffen. Nu was het aan ons de beurt om te kijken wat we waard waren voor deze perfect afgestelde sleepwagen. Frank werd geïnstrueerd voorzichtig van start te gaan en dit pakte goed uit, 102,92m kwam op het scorebord te staan. Dit zorgde er voor dat we met nog 3 tractoren te gaan zeker waren van een plaatsje in de Pull Off. Bij Berrie Boer ging alles mis wat mis kon gaan en kwam verrassend genoeg niet in de Pull Off terecht. Uiteindelijk bestond de Pull Off uit Double D, Lambada, Rising Star en onze tractor. Willem Veldhuizen had problemen om de Double D onder controle te houden wat ervoor zorgde dat er kostbare meters verloren gingen, 79,72m was het resultaat. Vervolgens was het aan ons om te laten zien dat we dit beter konden, dit ging absoluut niet vanzelf maar lukte uiteindelijk wel. In een onstuimige run wisten wij de leidersvlag bijna 12m te verplaatsen. Rising Star vocht een eigen gevecht uit met de kalklijn wat er voor zorgde dat het gas vroegtijdig dichtgedaan werd door Jan Bosman. Alleen Lambada kon ons nog van de overwinning afhouden en deed dit ook. Met een afstand van 94,34m kregen we alsnog een flinke schop onder onze kont. Maar een uiterst tevreden gevoel overheerste met de behaalde 2e plaats.

Ondertussen kwam het feest in de tent bij ons aardig op gang en werd door het team de tractor omgebouwd naar de Unlimited configuratie. Jos was vandaag weer de man die de tractor zou gaan besturen en mocht vandaag de proeftrek voor zijn rekening nemen. Op het moment dat we naast de baan opgesteld begon het licht te regenen. Omdat de regen zo licht was dat het leek te overzien werd er besloten om de klasse te starten en de baan niet af te dekken. Jos ging goed van start en maakte een prachtige run die ons tot 99,36m bracht, omdat we na 2 tractoren mogen beslissen of we de proeftrek overnieuw wensen te rijden mochten we de runs van Double D en Rising Star bekijken alvorens onze beslissing te nemen. Rising Star wist onze afstand met ruim 1m te overtreffen. Dit deed ons besluiten onze run over te doen en dus voor alles of niets te kiezen. We wilde niet achteraf met het gevoel naar huis gaan dat we misschien de winnende afstand hadden kunnen overtreffen. Het leek er hierna op dat de baan begon te bezwijken onder elke run die gemaakt werd en dat we misschien de verkeerde keuzen gemaakt hadden. Als laatste deelnemer kwamen we de baan op en leek de tractor bij de start slecht zijn grip te kunnen vinden. Dit zorgde er voor dat we 5 meter inleverde op onze eerste afstand en dus van een 2e plaats terugvielen naar een 4e plaats. Rising Star ging met de winst aan de haal, Whisperin Giant werd 2e en Lambada pakte plaats nr 3.

Ondertussen word er in de werkplaats al weer hard gewerkt aan de tractor, tijd voor groot onderhoud. Koppelingen zullen worden opgesteld, lagerschalen zullen geïnspecteerd worden naast het andere normale onderhoud. 2 Juli komen we weer naar Eext om beide klassen te rijden. Hopelijk tot dan!

Foto’s mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde

[flickr_set id=”72157670111439465″]

Facebook
Twitter
WhatsApp