2016 – Loerbeek

Rond de klok van 12uur werd de reis richting Loerbeek vanaf de werkplaats aangevangen, het weer zag er goed uit en de enige smet die op de dag zou kunnen liggen was de weersverwachting voor het Oosten van het land. Er werden namelijk buien met onweer verwacht. Halverwege onze heenreis sloeg onze pechduivel toe toen we een klapband kregen met onze trailer. Dit zorgde voor vertraging en snel werd er contact gezocht met een  Profile dealer in Vianen. Onze koers werd gewijzigd richting Vianen en een uurtje later reden we weer de snelweg op om onze reis te vervolgen. Het was ongeveer half 4 toen we aankwamen op het wedstrijdterrein en het weer zag er goed uit, uiteindelijk is dit ook zo de hele dag gebleven.

Dit jaar lag er een heel goede baan in Loerbeek en konden we duidelijk merken dat er geleerd was van de wedstrijd van afgelopen jaar. De sleepwagen had zo goed grip op deze baan dat de sleepwagenbemanning met afstellingen te maken kreeg die ze nog niet eerder gezien hadden. Hierdoor gebeurde het dat er een aantal klassen geen Pull Off kende en liepen we ruim voor op het programma. Om 7uur in de avond was het dus al tijd geworden voor onze Unlimited klasse.

Op tijd wilde we beginnen met het warmdraaien van onze motoren, maar al snel zat onze pechduivel alweer op onze schouder. De 5e motor wilde niet goed draaien en klonk alsof er iets mis was met de ontsteking. Omdat Rick bij het opstappen op de tractor de bobine kabel geraakt had werd er als eerste gedacht dat deze defect zou zijn. Deze werd snel vervangen maar bleek niet de boosdoener te zijn. Na vervolgens de bobine en pointbox van de ontsteking ook vervangen te hebben kwamen we geen streep verder. De motor wilde niet goed draaien. Omdat er ondertussen veel tijd verloren was gegaan werd dus noodzakelijk de keuze gemaakt om dan maar met een motor minder te rijden. Van te voren weet je dan dat je geen kans hebt op eremetaal, maar met de gedachte in het achterhoofd dat we dit jaar een schrapresultaat hebben in de competitie. Dit houd in dat iedereen zijn slechtste resultaat moet wegstrepen. Uiteindelijk wisten we tegen onze verwachtingen in nog een behoorlijk knappe run te realiseren en eindigde we ‘maar’ 5meter achter de nr3 op de 4e plaats. De winst ging vandaag naar Rising Star die er voor zorgde dat we dus na 3 wedstrijden al 3 verschillende winnaars gehad hebben.

Terug bij de vrachtwagen, toen alle stress weer weggetrokken was, werd er nieuwsgierig door de teamleden naar de oorzaak gezocht van het niet functioneren van de motor. Die werd vrij snel gevonden. Het bleek dat er thuis bij het onderhoud 2 bougiekabels verwisseld waren, een erg kostbare fout met hopelijk geen verstrekkende gevolgen. Een dubbel gevoel bij de teamleden, aan de ene kant zoiets lulligs had zich niet mogen voordoen, maar aan de andere kant ook opluchting dat het niets zorgwekkends is en ondertussen al zelfs verholpen is.

We gaan de komende weken ons best doen om de tractor weer in topconditie te brengen voor de wedstrijd op 11 juni in Oudenhoorn. Hier zullen we alleen de Modified klasse verrijden. Naar alle waarschijnlijkheid met onze nieuwe, afgelopen week binnen gekomen, Hemi. Wij kijken er nu al naar uit.

Foto’s mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde

[flickr_set id=”72157668961226806″]

Facebook
Twitter
WhatsApp