2016 – Lochem

Afgelopen zaterdag was het weer tijd geworden om af te reizen naar het altijd groots georganiseerde pulling evenement in Lochem, de 33e editie alweer. Deze dag werden we gevolgd door de EO die opnames maakte voor het programma Geloof en een Hoop Liefde. Dit zal op 22 september uitgezonden worden.

Dit keer was het zo dat de Unlimited klasse als eerste klasse op baan 2 op het programma stond en de Modified klasse als laatste klasse op baan 1. Daarom waren we al op tijd op weg met truck en touringcar om ons in alle rust voor te kunnen bereiden en niet voor onverwachte verrassingen te komen staan.

Lambada opende de klasse met de proeftrek die eindigde in de 109m, de wedstrijdleiding besloot de sleepwagen te laten staan. Whispering Giant was de volgende deelnemer en moest 1 meter toegeven op Lambada. Double D kan geen potten breken in deze klasse maar zijn show is er absoluut niet minder om, 96m was het resultaat. Lambada besloot na de run van Double D om zijn proeftrek niet overnieuw te rijden waardoor zijn gereden afstand definitief werd. Omdat Rising Star vandaag verstek moest laten gaan was het nu alleen nog aan ons om het spannend te gaan maken. De tractor werd gestart en voor de sleepwagen gezet. Nu moest het gaan gebeuren wilde we mee blijven doen in de strijd om het kampioenschap, de tractor kwam goed weg en toen het gas echt opengedrukt werd haakte hij mooi op. In een ‘wereldrun’ gingen we door tot ruim 116m. Deze overmacht voelde voor onszelf wel vreemd omdat we dit nog niet veel vaker meegemaakt hebben, maar de blijdschap was dus groot, een dikke overwinning voor ons.

Gedurende de dag werden er dus zoals eerder geschreven allerlei opnames gemaakt en werd alles vastgelegd. Iets later als gepland, om 22:00uur, werd de Modified klasse aangevangen en mochten wij weer als laatste aanhaken. In een prachtige run liet Hans zien dat 40 jaar tractor pulling niet gaat vervelen, hij had het duidelijk naar zijn zin en zette met een afstand van 104m de tweede afstand neer in de kwalificatie. Lambada trapte de Pull Off af met een afstand van 99,68 meter, Whispering Giant maakte het meteen spannend door maar 67cm toe te geven op Lambada. Double Screamin’ liet hier geen gras over groeien en reed de sleepwagen naar ruim 103m. Nu was het onze beurt nogmaals hoe we de winnende afstand neer zouden kunnen zetten. Een run die wederom erg mooi begon verspeelde rond de 90m wat meters door het voorterrein een keer hard op de baan terecht neer te laten komen. Dit zorgde ervoor dat er een afstand op het scorebord kwam te staan van 99,86m, geen winst in deze klasse maar desondanks erg blij met de behaalde 2e plaats.

Deze week vind er weer druk onderhoud plaats omdat we volgend weekend 2 wedstrijden op het programma hebben staan, zaterdag rijden we Modified klasse in Montfoort en maandag is het nationale feestdag in België waar we de laatste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap in de Unlimited klasse verrijden. Hopelijk treffen we u op 1 van de 2 of beide wedstrijden……

Foto’s mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde

[flickr_set id=”72157671297197442″]

Facebook
Twitter
WhatsApp