2016 – Alphen

De laatste wedstrijd van het seizoen bracht ons dit jaar naar Alphen in Noord-Brabant.

Na de teleurstelling van de week ervoor in Tzum stond er 1 ding op het spel, en dat was op een stijlvolle manier het seizoen met een podiumplek proberen te afsluiten. Echter zijn we in de Modified klasse met nog een heel aantal deelnemers die dit wilde en zijn er nog steeds maar 3 podiumplekken.

Omdat we als 3e Grand National klasse aan de beurt waren was het zo dat we van te voren goed konden bekijken hoe de omstandigheden deze dag waren. De baan leek wat aan de harde kant, vooral bij de start. Dit zorgde dat er deelnemers moeilijk van hun plaats kwamen bij de start en werd ons strijdplan daar op aangepast. Hans werd geïnstrueerd voorzichtig van start te gaan en voerde dit ook zo uit. In een mooie run werden de voorwielen de lucht in gegooid en voorbij de 110m weer op de kleibaan neergezet. Omdat er nog volop strijd gaande was om de 2e en 3e plaats in het kampioenschap was het leuk om te zien dat de top 4 van het kampioenschap met z’n vieren in de Pull Off terecht kwamen.

Whipering Giant mocht als eerste deelnemer de Pull Off openen en deed dit zeker niet onverdienstelijk, 95 meter werd de “distance to beat”. Lambada liet meteen zien dat het menens was door de sleepwagen in de 103m neer te zetten en nam de leiding over. Nu was het aan ons de beurt en werd ongeveer dezelfde aanpak aangehouden als de kwalificatierun. Nadat  Hans weer voorzichtig aftastte bij de start werd het gas doorgedrukt en leek de tractor goed op te pakken, maar al snel daarna begon de combinatie te springen en moest en we de run staken. Wat een telleurstelling, dit was niet de manier die we ons voorgesteld hadden om het seizoen af te sluiten. Vandaag stapte we weer net naast het podium, werd Whispering Giant 3e, Double Screamin’ 2e en Lambada ging weer met de winst aan de haal.

In het kampioenschap was het uiteindelijk Lambada die al voor de laatste wedstrijd zich kampioen mocht noemen, werd Double Screamin’ 2e en mochten wij de beker voor de 3e plaats in ontvangst nemen.

Voor ons dient nu een tijd van evalueren aan en plannen maken voor volgend jaar, hoe die plannen er uit gaan zien weten we op dit moment ook nog niet. Er zijn op dit moment te veel onduidelijkheden om daar iets zinnigs over te kunnen, maar reken er maar op dat we er weer staan en serieus mee willen gaan doen in de strijd om het kampioenschap. We waren er dit jaar weer erg dichtbij en zullen wat dat betreft niet opgeven.

Foto’s mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde

[flickr_set id=”72157670609439904″]

Facebook
Twitter
WhatsApp