2015 – Zele

De laatste wedstrijd van ons pullingseizoen stond afgelopen zondag op het programma. Een inhaalwedstrijd in het Belgische Zele, waar we op 15 augustus ook al aanwezig waren maar door de hevige regenval destijds onverrichter zake weer huiswaarts keerde. Nu was het weer beduidend beter en hadden we een prachtig blauwe lucht met een lekker zonnetje erbij. Om 17.30 uur was het uiteindelijk tijd geworden voor de Unlimited klasse.

Doordat de wedstrijd nu op zondag verreden werd hadden we jammergenoeg met een paar deelnemers minder te maken. Rising Star rijd niet op zondag uit geloofsovertuiging en Double D was verhinderd. Maar gelukkig had de organisatie een paar mooie demo deelnemers uitgenodigd. De testpull was voor rekening van ons, omdat we maar met 4 competitie deelnemers aanwezig waren had het dus geen zin na het passeren van de 100m-lijn gas te blijven houden. Dit scenario werd van te voren al met de wedstrijdleiding besproken en gekozen werd er om de sleepwagen niet zwaar af te stellen zodat het publiek een leuke show met wat Full Pulls te zien zou krijgen. Beheerst werd er dus van start gegaan door Rick en met redelijk speels gemak wist hij de 100m ruim te passeren, 108m was het resultaat. Whispering Giant, Lambada en Simply Irresistible wisten dit kunstje met speels gemak na te doen, waardoor we in de Pull Off opnieuw met z’n allen mochten gaan vechten om het eremetaal. Als 1e waren wij dus aan de beurt en in een sterke run wisten wij een afstand van 106,76m op het scorebord te zetten. Hans Zuurbier bleef hierna 60cm achter onze afstand steken met zijn Whispering Giant, Lambada beet zich verassend genoeg ook stuk op onze afstand en viel vandaag tegen met een afstand van 98m. Nu kon dus alleen Simply Irresistible nog roet in ons eten gooien, jammer voor ons deed hij dit ook en hoe!!! Met overtuiging verplaatste hij de sleepwagen nog eens een kleine 6m verder als wij gedaan hadden. Hierdoor gingen wij met een 2e plaats naar huis vandaag, Simply 1e en Whispering Giant 3e.

Door de uitslag van deze dag zijn we uiteindelijk 4e in het kampioenschap geëindigd. Op gelijk aantal punten met Rising Star, maar doordat die meer overwinningen geboekt hebben mogen die de beker horende bij de 3e plaats in het kapioenschap in ontvangst nemen. 2e word Simply Irresistible en kampioen is Lambada.

Nu het seizoen ten einde is word het de komende weken tijd voor balans opmaken en plannen maken voor komende winter, zo gauw hier duidelijkheid in komt zullen we u hiervan op de hoogte brengen. Houd dus daarom deze website en onze Facebook pagina de komende tijd in de gaten, we gaan proberen u op de hoogte te houden.

Foto’s mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde

[flickr_set id=”72157658548882130″]

Facebook
Twitter
WhatsApp