2015 – Stroe

Het tractor pulling seizoen werd wederom in Stroe afgetrapt. Vandaag was het de bedoeling om beide klassen te verrijden, maar door een uitgelopen programma was het jammer genoeg zo dat de Unlimited klasse geannuleerd moest worden.

Bleef er natuurlijk voor ons gelukkig nog wel de Modified klasse over. Met de gedachte in het achterhoofd van vorig jaar toen we genoegen moesten nemen met een teleurstellende 9e plaats kon het vandaag bijna alleen maar beter. Er waren 7 deelnemers die het voor elkaar wisten te krijgen om voorbij de 110m, en dus de Full Pull lijn, te komen. Ook wij wisten dit met verrassend gemak te realiseren. In een snoeiharde run waarin wel behoorlijk met de rem gecorrigeerd moest worden moest Frank alle zeilen bijzetten om de tractor rustig met 4 wielen op de grond neer te zetten.

Double D moest als eerste in de pull off afhaken vanwege technisch mankement aan een motor, erg jammer gezien de opwaartse lijn die dit team te pakken lijkt te hebben. Vervolgens waren wij aan de beurt, in een run waar weinig op aan te merken was zette Frank 84,89m op het scorebord, wat deze afstand waard zou zijn moest echt gaan blijken uit de concurrentie die na ons zou komen.

Als eerste beet Double Screamin’ zich stuk op onze afstand door in de 79m te stranden. Black Cat moest ook een motor uitschakelen vanwege oliedrukproblemen en kon dus geen potten breken. Lambada had een bijzonder goede start, echter halverwege de run viel er een motor uit met een teleurstellende afstand als resultaat. The Judge wist ook niet in de 80m terecht te komen waardoor we nog steeds eerste stonden met nog 1 deelnemer te gaan. Bas Liefting ging er nog eens goed voor zitten om te kijken of hij een aanval kon doen op onze afstand. Hij maakte het dan ook behoorlijk spannend door heel dicht bij de leidersvlag te komen, maar het was niet genoeg, 83,03m was zijn afstand wat er voor zorgde dat hij een tweede plaats mee naar huis nam. Wij vandaag dus een klinkende overwinning, een betere manier om het seizoen te beginnen bestaat gewoon niet…….

We kijken nu alweer uit naar de volgende wedstrijd komende zaterdag in Loerbeek…..

Foto’s mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde

[flickr_set id=”72157652967317300″]

Facebook
Twitter
WhatsApp