2015 – Putten

Voor de 15e editie van de Beachpull in Putten was het de bedoeling dat we op vrijdagavond al de Unlimited klasse zouden rijden, en dus werd er rond de klok van 16:00uur vertrokken van de werkplaats. Mooi op tijd kwamen we dan ook aan op het wedstrijdterrein om ons zo mooi rustig te kunnen voorbereiden op de te verrijden Unlimited klasse. Het was dan ook al na de klok van 23:00uur voordat de klasse van start ging met Simply Irresistible als testpuller. Na een snoeiharde Full Pull besloot de wedstrijdleiding de sleepwagen te verzwaren. Vervolgens was Rick aan de beurt en had dus ook een testpull. Nadat de tractor goed van start ging en Rick verrast werd hoe makkelijk hij van zijn plaats kwam werd het gas opengedrukt en in een knappe run werd er 92,09m op het scorebord genoteerd. Rising Star was hierna aan de beurt en had goed opgelet, ‘brutaal’ werd er van start gegaan wat hem behoorlijk extra snelheid bij de start opleverde, dit betaalde zich dan ook uit in resultaat met een afstand van 94,77 meter. Lambada strandde vervolgens 19cm verder als onze afstand door 92.28m te rijden. Er was vandaag wederom van een competitie waarin de deelnemers aan elkaar gewaagd zijn. Whispering Giant beet zich namelijk stuk op onze afstand door 21cm achter ons tot stilstand te komen. Simply Irresistible als laatste die zijn testpull overnieuw moet rijden en in gevecht raakt met de linker krijtlijn eindigt op 91,08m. Vandaag dus wederom een 3e plaats voor ons met Rising Star als winnaar en Lambada op plaats 2. Vervolgens hebben we er nog een gezellige avond van gemaakt met collega pullers.

Zaterdagochtend werd de tractor weer op tijd klaar gemaakt voor de Modified klasse die als 2e klasse om 15:30uur op het programma stond. Als 1 na laatste deelnemer stonden wij op de startlijst. Omdat het voor de wedstrijdleiding wat langer duurde voordat de juiste afstelling van de sleepwagen gevonden werd duurde het wat langer voordat we aan de beurt waren. Double Screamin’ had tot dusverre de verste afstand genoteerd met Lambada op plaats 2 en Whispering Giant op de 3e plaats. Frank mocht vandaag gaan laten zien wat we waard zijn. Na de 2 slechte resultaten van de laatste wedstrijden was het nu zaak maximaal te scoren. De start leek in eerste instantie goed te gaan maar nadat de sleepvoet hard op de baan terecht kwam begon dat zijn uitwerking te hebben op de tractor, ietwat onrustig werd de run afgemaakt wat zeker ten koste ging van kostbare meters. 95m was het resultaat wat vandaag goed was voor een 4e plaats. In eerste instantie toch enigszins teleurgesteld omdat we de aansluiting met de top3 in deze klasse dreigen kwijt te raken, maar ook weer tevreden gezien het feit we duidelijk zagen dat de afstanden van de deelnemers steeds slechter werden naarmate de klasse vorderde.

Alles leek nog heel en dus werd de tractor klaar gemaakt voor deEurocup Heavy Modifieds, de Nederlandse deelnemers die in de Unlimited klasse deelnemen maar niet aan de Eurocup waren gevraagd door de organisatie van de Beachpull om ter aanvulling in deze klasse een demo te verzorgen. Hier hadden uiteindelijk alle 4 de deelnemers positief op geantwoord en had de organisatie een prachtige klasse van 12 deeelnemers. Vandaag werd dan ook door Rick zijn plaats afgestaan om op deze manier weer een keer het stuur over te dragen aan Jos. Dit ging Jos dan ook heel goed af. In een klasse waar de Eurocup deelnemers allemaal minimaal 200kg, maar ook deelnemers zijn die 600kg zwaarder zijn, wist Jos zich tussen de finalisten te plaatsen door in prachtige stijl de 100m te passeren. In de Pull Off van 9 deelnemers wist Jos zijn kunstje nog eens te herhalen door beslag te leggen op een 4e plaats in de klasse en van de demo rijders te beste te zijn.

Over het hele weekend konden we dan ook niet andesr dan tevreden zijn en gingen dan ook weer met dat gevoel huiswaarts. De komende weken gaan we de tractor weer tip-top maken om op 1 augustus weer in Lochem aanwezig te zijn in beide klassen. Wij hebben er nu alweer zin in, u komt toch ook??????

Foto’s mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde

[flickr_set id=”72157655508459980″]

Facebook
Twitter
WhatsApp