2015 – Made

Afgelopen zaterdag ging de reis voor ons naar Made. Waar heel tractor pulling beminnend Europa afgereisd was voor Europa’s grootste tractor pulling evenement. Ook onze hoofdsponsor MPM pakte hier samen met het team van Dr Power en ons team groots uit, en ontvingen hier samen uiteindelijk meer dan 1400 relaties, sponsors en fans. Dr Power mocht met hun klasse het evenement openen en deed dit zeker niet onverdienstelijk, ze wisten tussen alle concurrenten een mooie 4e plaats te veroveren.

Hierna was het tijd geworden voor de Modified klasse waar wij als 5e deelnemer op de startlijst stonden. De tractor werd goed voor de sleepwagen gepositioneerd door Frank en met gevoel werd er van start gegaan, jammer genoeg kwam er vandaag een voor ons erg vervelende pechduivel langs, er brak een bevestigingssteun van een brandstofkraankabel bij de 20m af waardoor er 1 van de motoren afsloeg en Frank zijn run moest volbrengen met 3 draaiende motoren. Dit ging natuurlijk niet lukken en een teleurstellende 9e plaats was het resultaat. Gezien de goede seizoensstart die we hadden in deze klasse ging dit op deze manier verloren en vielen we terug van een 1e plaats naar een gedeelde 3e plaats in het kampioenschap.

Snel werd de vrachtwagen opgezocht om te kijken of er gevolgschade was aan de motor en gelukkig viel dit mee, zodat we de  tractor gelukkig op volle oorlogsterkte klaar konden maken voor de Unlimited klasse.

Omdat het programma niet liep zoals gepland moest onze klasse wijken naar de middelste baan waar we voor de nieuwe Keep Moving Orange sleepwagen mochten aanhaken. Wij hadden de testpull die in een snoeiharde run in mooie stijl volbracht werd tot bijna in de bult. Logischerwijs werd de sleepwagen verzwaard en moesten we als laatste in de klasse opnieuw ons kunstje vertonen. Op het moment dat wij aan de beurt waren had Lambada de verste afstand genoteerd met Simply Irresistible als 2e en Whispering Giant op plaats 3. Met de teleurstelling van ’s middags nog in het achterhoofd wilden we nu wel laten zien wat we waard waren. In een wederom goede run wisten we tot ruim 103m te komen wat inhield dat we vandaag in deze klasse een 3e plaats in ontvangst mochten nemen.

Wij als team kijken dan ook terug op een dag die begon met een teleurstelling en eindigde met een mooi resultaat in de Unlimited klasse, maar vooral ongelooflijk trots op al die 1400 mensen die voor ons naar deze wedstrijd gekomen zijn, het is niet te bevatten wat voor indruk het geeft als er zoveel mensen je staan aan te moedigen op de tribune, daarvoor zijn we jullie heel erg dankbaar.

Ondertussen word er alweer hard gewerkt aan de tractor, het is tijd voor groot onderhoud. De achteras word geïnspecteerd, de motoren krijgen naast het reguliere onderhoud ook een inspectie aan drijfstang- en krukaslagers, de koppelingen worden allemaal nagekeken en opnieuw gesteld en de crossbox word geïnspecteerd vanwege olielekkage. Kortom genoeg te doen voor de volgende wedstrijd die in het Drentse Eext zal plaatsvinden, we hopen u daar weer te mogen begroeten.

 

Foto’s mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde

[flickr_set id=”72157654537560108″]

Facebook
Twitter
WhatsApp