2015 – Lochem

Later dan u van ons gewend bent, hier alsnog het verslag van de wedstrijd in Lochem. Echter door de opgelopen motorische schade en een ‘verslaggever’ die op vakantie was kwamen we er in de week na de wedstrijd niet aan toe u via onze website van een verslag te voorzien.

In de Modified klasse hadden we tot nu toe op 2 wedstrijden behoorlijk steken laten vallen en dit niet weten recht te zetten in de daar opvolgende wedstrijden. Het was dan ook van groot belang weer eens een podiumplaats te gaan scoren en te hopen dat de concurrenten nu ook eens steken gingen laten vallen. Alleen op deze manier kunnen we weer een rol van betekenis gaan spelen in het kampioenschap. Wij mochten deze keer als 2e deelnemer op de baan verschijnen, in een knappe run werd de sleepwagen tot voorbij de 110m meegenomen en dus een Pull Off plaatsje bemachtigd. Double Screamin’ was de eerste ‘topper’ die vandaag een steekje liet vallen door rond de 105m met de linker achterband de krijtlijn aan te raken en dus volgde er een diskwalificatie voor dit team. Whispering Giant wist zich tot ieders verbazing niet voor de Pull Off te kwalificeren. En dus stonden we uiteindelijk samen met Lambada, The Judge en Double D in de Pull Off. Als eerste mochten we die dan ook aftrappen en in een belabberde run wist Frank een afstand van 87m te noteren, voor ons op dat moment onverklaarbaar maar later vertelde Jos dat de baan erg glad was door het langdurig sproeien van de schuiftractor. Uiteindelijk ging Lambada met de winst aan de haal met Double D op plaats 2 en The Judge op het laagste plaatsje van het ereschavot. Voor ons dus wederom geen podiumplaats en profiteren we dus niet maximaal van de ‘fouten’ van de concurrentie.

Maar goed, we hebben dan gelukkig ook nog de Unlimited klasse. De tractor werd mooi op tijd klaar gemaakt en niet kon of mocht ons nog in de weg staan  om in deze klasse goed te gaan scoren. Jammer genoeg sloeg nu echt de pechduivel toe. Rond de 30m ontstonden er pluimen op de uitlaten van de linker achtermotor, wat meestal aangeeft dat de brandstof niet verbrand word en dus een probleem met de ontsteking. Het gas werd toch opengehouden door Rick en evengoed wist hij voorbij de 110m te komen en dus een plaatsje in de Pull Off te bemachtigen. Jammer genoeg moesten we echter vrij snel constateren dat het geen probleem met de ontsteking was zoals verwacht/gehoopt. De krukas van deze motor was tijdens de run bezweken waardoor er verschillende kleppen krom gedrukt werden. Snel werd er voor zover mogelijk door het team ingespeeld op de omstandigheden om evengoed met 4 draaiende motoren aan te haken in de Pull Off. Brutaal werd er van start gegaan en er werd een run neergezet die lang niet slecht was en uiteindelijk goed was voor wederom een 4e plaats.

Thuis werd er op maandag begonnen met het demonteren van de defecte motor en het klaar maken van de reserve motor. Dat dit uiteindelijk toch weer veel werk is en een beetje tegenvalt bleek wel uit het feit dat uiteindelijk de tractor op vrijdagavond pas klaar was.

Foto’s mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde

[flickr_set id=”72157654548455283″]

Facebook
Twitter
WhatsApp