2015 – Eext

Het begint er de laatste jaren steeds meer op te lijken dat onze tractor en de wedstrijd in Eext in de Modified klasse geen goede combinatie is. Het was deze keer erg warme dag. In goed overleg tussen organisatie Eext en de NTTO was er dan ook besloten dat alle deelnemers 1x zouden rijden, dit hield dus in dat de sleepwagen meteen strak afgesteld zou zijn.

In de Modified klasse was het deze keer de beurt aan Hans om de tractor de sporen te geven. Dat de extreme warmte zijn uitwerking had op het handelen van Hans bleek al snel. Bij het opstarten van de motoren ging het al niet goed en de run zelf ging er niet beter om en eindigde rond de 80meter buiten de baan. Iets wat de afgelopen jaren niet meer voorgekomen was bij ons. Een behoorlijke teleurstelling voor het team dus. Uiteindelijk ging Whispering Giant met de winst aan de haal, Lambada werd 2e en Double Screamin’ mocht de beker voor de 3e plaats in ontvangst nemen. Resultaat is nu dat we wel erg ons best moeten gaan doen om weer mee te kunnen strijden om het kampioenschap.

De Unlimited klasse stond ook op het programma en dus werd de tractor nagekeken en klaar gemaakt voort deze klasse door de 5e motor bij te plaatsen. Rick mocht als 3e deelnemer op de baan verschijnen. Het leek dan ook dat de start een stuk slechter was geworden t.o.v. de Modified klasse, deelnemers konden slecht van de plek komen. Dus werd er extra door de overige teamleden gelet op waar het verstandig zou zijn om te starten, links, rechts of het midden van de baan. Toen wij aan de beurt waren wist Rick ook slecht weg te komen maar eenmaal van zijn plaats pakte de tractor goed op en in een tevreden run wisten we 95,63m op het scorebord te zetten. Green Spirit wist veel beter van start te komen en vervolgens bij 96,09m tot stilstand te komen. Daarna wist vandaag alleen Rising Star nog vriend en vijand te verrassen door een afstand neer te  zetten van 96,85m. Whispering Giant, Simply Irresistible en Lambada beten zich vandaag door verschillende omstandigheden stuk op onze afstand waardoor wij toch  nog een beker, behorende bij de 3e plaats, in ontvangst mochten nemen.

Komende week gaan we weer keihard ons best doen om de tractor klaar te maken voor de Beachpull in Putten, waar we op vrijdagavond de Unlimited klasse zullen rijden en op zaterdag rijden we de Modified klasse. Als al het materieel er dan nog goed bij staat is het de bedoeling dat we zaterdagavond nog een demo rijden In de Euro Cup Heavy Modifieds.

Foto’s mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde

[flickr_set id=”72157655425478686″]

Facebook
Twitter
WhatsApp