2015 – Alphen

In de week naar de wedstrijd in Alphen viel er erg veel regen wat er voor zorgde dat het nog afwachten was of de wedstrijd doorgang zou vinden. Maar gelukkig kregen we geen telefoontje met dergelijke mededeling en vertrok de truck rond 13:00uur vanaf de werkplaats. Deze keer stond de Modified klasse op het programma.

Rond de klok van 22:00uur werd er pas begonnen met onze klasse waarin wij vandaag de “testpull” hadden. In een mooie run werd de sleepwagen ruim 94 meter verplaatst en besloot de wedstrijdleiding dat er vandaag nog wel wat show gemaakt kon worden en dus de sleepwagen iets lichter af te stellen. Dit hield in dat we 6 tractoren later onze run weer opnieuw mochten gaan doen, in eerste instantie niet blij hiermee omdat dan de kans groot zou zijn dat we 3x moesten rijden vandaag in hele korte tijd. Als dit overdag in de volle zon zou gebeuren is het eigenlijk te warm voor de motoren waardoor ze niet genoeg de tijd hebben af te koelen, echter was de avond al ver gevorderd en konden de motoren redelijk afkoelen. Eerst maar eens onze officiële run maken, voor ons was het alleen Lambada geweest die kans had gezien de 100m lijn te passeren. Ook ons lukte het, in een weergaloze run werd de sleepwagen ruim 4m voorbij de afstand van Lambada verplaatst. Na ons wist alleen Whispering Giant zich nog tussen de finalisten te scharen. Opvallend was de afwezigheid in de Pull Off van Double Screamin’, gastrijder Jordi was de tractor even niet meer de baas rond de 80m en zorgde ervoor dat de tractor met een paar wilde sprongen tot stilstand kwam.

Vandaag dus een Pull Off met de top-3 van het Nederlands Kampioenschap. Lambada opende deze Pull Off en liet meteen zien dat het menens was. Nu hadden de jongens uit Zwolle een prachtige run en zette een afstand neer van 97m. Het zou echt zwaar worden om deze afstand te evenaren, maar strijdbaar gingen we het gevecht aan. Er werd afgesproken om net rechts van het spoor wat Lambada had gemaakt te blijven, dit hield in dat er vanaf de start heftig gecorrigeerd zou moeten worden. Dat dit niet zo uitpakte als we gehoopt hadden was dan ook erg jammer, de tractor reageerde erg onrustig op de heftige remcorrecties van Frank wat ongetwijfeld meters heeft gekost, 93m was ons resultaat. Met nog 1 deelnemer te gaan was het afwachten op welke plaats we zouden eindigen. Whispering Giant beet zich net stuk op onze afstand wat er voor zorgde dat wij vandaag met een 2e plaats huiswaarts keerde.

Het klinkt bijna ondankbaar, maar gezien de stand in de competitie vooraf moesten we gewoon vandaag winnen van Lambada om nog te mogen blijven dromen van een kampioenschap in deze klasse. Door de winst van Lambada is dit nu bijna onmogelijk.

Deze week zullen we de tractor weer proberen klaar te maken voor de wedstrijd in het Friese Tzum. Komende zaterdag zal daar de laatste wedstrijd om het NK in deze klasse verreden worden, hopelijk tot ziens daar…..

Foto’s mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde

[flickr_set id=”72157657556630810″]

Facebook
Twitter
WhatsApp