2015 – Ahoy

Zaterdag 7 maart stond al enige tijd op onze kalender als de dag dat we naar Ahoy zouden afreizen om de nieuw gebouwde tractor aan zijn ‘maiden run’ te onderwerpen.

In de middag-sessie was het de beurt aan de Modified klasse en in de avond-sessie stond de Unlimited klasse op het programma.

In de Modified klasse mochten we als 3e deelnemer op de baan verschijnen. Het leek wel dat Hans ietwat onwennig van start ging waardoor in de rest van de run leek de tractor erg slecht grip op de baan wilde krijgen. Dit resulteerde uiteindelijk in een 5e plaats in deze klasse. de overwinning ging naar het Whispering Giant team, gevolgd door Double Screamen’ op plaats 2 en Lambada op plaats 3.

Modified Ahoy 2015 MPM Seaside Affair

Tussen de middag- en avond-sessie was er mooi de tijd om de tractor na te lopen en om te bouwen naar Unlimited configuratie. In deze klasse was er een deelnemersveld van 8 deelnemers over door het uitvallen van Double D in de middagsessie.

In de Unlimited klasse waren wij niet in staat om onze tractor op de Europees vastgestelde gewichtlimiet van 4250kg te krijgen en moesten wij de baan bestormen op een gewicht van 4080kg. Na een voorzichtige start leek de tractor nu veel beter op te pakken en kwam er een afstand van 53,88m op het scorebord. Uiteindelijk was deze afstand goed voor een 7e eindrangschikking, op zich een prestatie waarvan je zou denken dat we niet tevreden mee zouden zijn, maar wetende dat we 180kg lichter waren dan onze concurrenten, waren we hier zeker tevreden mee.

Unlimited Ahoy 2015 MPM Seaside Affair

De komende maanden zal de tractor goed nagekeken worden en zal de nieuwe Hemi een plaatsje inpikken van 1 van de bestaande Fords waardoor we het komende seizoen in de Unlimited klasse met 3 Hemi’s en 2 Ford motoren de baan zullen bestormen.

Foto’s mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde

[flickr_set id=”72157651245553931″]

Facebook
Twitter
WhatsApp