2014 – Stroe

24 mei 2014 Stroe

Deze datum stond al lange tijd op de kalender voor de aftrap van het tractor pulling seizoen 2014. Na een lange winter met zoals al eerder geschreven erg veel werk aan nieuwe trailer en tractor ging het nu dan echt weer beginnen. Om kwart over 10 in de ochtend werd er vertrokken vanaf de werkplaats om vervolgens rond de klok van 12 uur op het wedstrijdterrein te arriveren.

Om 14.00 uur werd de wedstrijd begonnen met de Modified klasse waarin wij als 9e starter voor de sleepwagen mochten verschijnen. Omdat er voor ons al reeds 3 Full Pulls genoteerd waren was het voor ons zaak om geen fouten te maken en een goede run neer te zetten. Nadat Frank voor de sleepwagen geloodst was kon hij van start, maar al na een paar meter sneuvelde de blower-belt van de rechter achter  motor. Dit was op de open-dag ook al gebeurd maar als een incident beschouwd. Grote vraag voor het team was nu wat hiervan de oorzaak zou zijn. Omdat we binnen de eerste 30m stilstonden kregen we een herkansing om 6 deelnemers later terug te komen. Enige nadeel was dat er na ons nog maar 2 deelnemers moesten rijden. Er werd gehoopt door het team dat de oorzaak zou zitten in de opnemer van de ontsteking deze opnemer werd dan ook snel omgeschakeld op een andere opnemer. Opnieuw werd Frank weer voor de sleepwagen geloodst maar jammergenoeg bleek de oorzaak niet gevonden en sneuvelde de blower-belt wederom in de eerste meters. Dit was wel een heel grote teleurstelling voor het team, zo aan het begin van het seizoen op deze manier beginnen met als resultaat een heel grote achterstand op de concurrentie.

De tractor werd teruggebracht naar de trailer en er werd met man en macht onderzoek gestart naar de oorzaak van het sneuvelen van de blower-belts. Alle scenario’s werden uitvoerig besproken, maar telkens werd de oorzaak niet gevonden. Nadat het brandstofsysteem uitvoerig gecontroleerd was bleven er nog 2 mogelijke oorzaken over, storing in de Pointbox-unit van de ontsteking of problemen met de blower. Ondertussen besloten we de motor  maar weer te starten en op het laatste moment kregen we een hint van collega puller Gert Dingerink of de blower-rotors niet verdraaid waren. Dit bleek tot onze grote schaamte het geval te zijn, na de wedstrijd in Ahoy zijn de blowers allemaal uit elkaar geweest en is er bij montage een fout gemaakt door de rotors te verruilen met elkaar. Maar goed, we waren allang blij dat we een oorzaak gevonden hadden. Snel werd de blower weer van de motor verwijderd en compleet uit elkaar gehaald, rotors omgeruild en weer in elkaar gezet.

De Unlimited klasse stond gelukkig als laatste klasse op het programma en zo waren we toch nog ruim op tijd aan de start voor deze klasse. Dit jaar een deelnemer extra in deze klasse erbij in de vorm van Green Spirit en zo stonden er nu dus 6 deelnemers in deze klasse aan de start. Simply Irresistible liet zien dat de start erg te wensen overliet, maar zette evengoed een Full Pull op het scorebord. Whispering Giant, wij en Lambada wisten dit kunstje te herhalen om vervolgens met een prachtige Pull Off het evenement te mogen gaan afsluiten. Simply Irresistible zette meteen de leidersvlag op een behoorlijk goede afstand neer en daar mocht de concurrentie zich op gaan concentreren Whispering Giant lukte dit als eerste niet met een afstand van 104 meter,  vervolgens waren wij aan de beurt en ook wij wisten de voorgaande afstanden niet te verbeteren, 100m was ons resultaat. Met alleen Lambada nog te gaan werd het voor ons spannend of een podiumplaats er vandaag nog in zou zitten, maar Al snel lieten de mannenvan Lambada zien hier niet aan te willen meewerken door een afstand van 105 meter te noteren. dit hield voor ons vandaag in een 4e plaats in de Unlimited.

Zo kwam er een einde aan een enerverende dag met teleurstelling in de Modified klasse en toch ook wel weer opluchting in de Unlimited klasse waarin bleek dat de oorzaak van het breken van de blower-belt ook echt gevonden was.

Rond de klok van middernacht kwamen we weer thuis bij de werkplaats, nu tijd voor inspecties om op 2e pinksterdag weer klaar te zijn voor de wedstrijd in Didam.

Foto’s mede mogelijk gemaakt door Tim van der LindeSchizo Pulling Pics en MrJo.

[flickr_set id="72157644837937485"]

 

Facebook
Twitter
WhatsApp