2014 – Oudenhoorn

Oudenhoorn was “the place to be” voor ons afgelopen zaterdag, alwaar de Modified klasse op het programma stond voor ons. Er stond een ietwat fris windje maar met af en toe het zonnetje tussen de wolken door was het perfect weer voor een dagje tractor pullen.

Wij mochten vandaag als 2e deelnemer voor de nieuwe sleepwagen verschijnen en ietwat voorzichtig werd onze run aangevangen. De tractor pakte redelijk goed op en de 100m-lijn werd dan ook net gepasseerd, 100,55m was het resultaat.


Omdat de wedstrijdleiding besloot de sleepwagen lichter af te stellen na onze run hadden we niet veel keuze en moesten we onze kwalificatierun opnieuw gaan doen. Met de lichter afgestelde sleepwagen wist Lambada ruim 109m op het scorebord noteren en Whispering Giant strandde op 102.92m. Nu was het ondertussen weer onze beurt om op de baan te verschijnen, na enige aanpassingen aan de tractor ging deze run nog beter als de eerste run en kwamen we tot een afstand van 106,77m.

Het moest nu wel raar lopen wilde we niet in de pull off terecht komen, maar er waren nog geen garanties, de concurrentie die nog komen moest loog er namelijk niet om. Uiteindelijk zaten we in de pull off met Lambada, Whispering Giant en Eager Beaver.

Gevolg was nu wel dat we 3 keer moesten rijden in een behoorlijk korte tijd, iets waar je absoluut niet blij van word. Maar soms gaat het zoals het gaat. Lambada haakte als eerste aan en zag iets in de aandrijving sneuvelen waardoor Gert Dingerink op 87,91m stil stond. Whispering Giant wist de sleepwagen 92,42m te verplaatsen. Nu was het wederom aan ons de beurt. In een werkelijk prachtige run waar we allemaal het kippenvel van kregen werd de leidersvlag ruim 10m verplaats, 102,68m was het resultaat.

Alleen Eager Beaver kon nu nog roet in ons eten gooien, maar moest uiteindelijk nog behoorlijk veel toegeven op onze afstand met 87,42m.

Het was echt een feit!! We hebben de 1e plaats te pakken en konden het zelf bijna niet geloven. Het bleef dan ook nog lang gezellig en met veel zin kijken we alweer uit naar de volgende wedstrijd in Made die komende zaterdag, 21juni, zal zijn. Deze week gaan we weer alle gebruikelijke controles uitvoeren aan te tractor en hopen we dat we geen negatieve constateringen zullen tegenkomen.

Dus op naar Made!!!!!

Foto’s mede mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde en Zoom-it

[flickr_set id=”72157645228331443″]

Facebook
Twitter
WhatsApp