2014 – Montfoort

Om  11:00 uur werd er vertrokken richting Montfoort, de dichtstbijzijnde wedstrijd voor ons. Om 12:00 uur begon de wedstrijd met Gardenpullers en als laatste klasse stond onze Modified klasse op het programma. Het was al aardig laat in de middag geworden voordat onze klasse kon beginnen.

Double D opende de klasse met een run die in de 89m eindigde, dit was genoeg reden voor de wedstrijdleiding om de sleepwagen lichter af te stellen. The Judge liet hierna zien dat het moeilijk ging worden om de 100m-lijn te passeren, 97,10m was hun afstand. Eager Beaver was de volgende en liet zien dat er een stijgende lijn bij het team aanwezig is, met een afstand van 99,68 meter zouden ze uiteindelijk het dichtst onder de 100m eindigen op de 4e plaats. Black Cat had vandaag een andere chauffeur die wat voorzichtig van start ging en hem een afstand van 96,69m opleverde wat goed was voor een 8e plaats. Rising Star was de volgende deelnemer en deed vandaag goed mee met als resultaat 97,96m, hier waren de heren Bosman zichtbaar blij mee. Nu was het aan ons de beurt en omdat het de deelnemers voor ons niet gelukt was de 100m te passeren was het ook voor ons even spannend of het ons wel zou gaan lukken. Voorzichtig werd de start afgetast maar daarna werd het wel doorgedrukt omdat het zaak was bij de start snelheid op te bouwen die we aan het eind nodig zouden hebben om over de 100m te komen. Dit lukte tot grote opluchting dan ook, 102,86m was het resultaat. Lambada zorgde hierna dan ook meteen dat er een Pull Off ging komen door 0,5m aan onze afstand voorbij te gaan. Double D had het aardig naar zijn zin op de baan in Montfoort door 99,39m op het scorebord te laten noteren, iets waar Daan en Willem Veldhuizen zichtbaar blij mee waren. Whispering Giant overkwam het tegenovergestelde en viel vandaag enigszins tegen en met 96,21m kwamen zij op een 9e plaats terecht. Double Screamin’ liet zien dat ze rechtstreeks op weg zijn naar het kampioenschap en sloot bij ons aan in de PullOff.  Super Kasper bleef steken op een 10e plaats en Burning Madness maakte de klasse kompleet op de laatste 11e plaats.

Vandaag dus een Pull Off van 3 deelnemers die wij mochten openen. We kozen ervoor om net als vorig jaar helemaal op de linker zijde van de baan te starten en zoveel mogelijk aan die zijde te blijven tijdens de run. Dit bleek niet het juiste spoor te zijn en uiteindelijk te resulteren in een 3e plaats achter Double Screamin’ op een 2e plaats en Lambada op een 1e plaats.

Groot compliment aan de bemanning van de sleepwagen was vandaag wel op zijn plaats gezien het feit dat de eerste 9 deelnemers binnen een afstand van 7m van elkaar stilstonden. En dan ook nog eens maar 3 deelnemers over de 100m-lijn.

Komend weekend een vrij weekend, maar 23 augustus zullen we voor het eerst afreizen naar Alphen (N-B) om daar de Modified klasse te verrijden. Wij kijken er naar uit…..

Foto’s door Tim van der Linde 

[flickr_set id=”72157646364296865″]

Facebook
Twitter
WhatsApp