2014 – Made

De wedstrijd in het Brabantse Made staat in Europa bekend als het grootste tractor pulling evenement wat er in Europa plaatsvindt. Misschien mede daardoor organiseert onze hoofdsponsor MPM daar samen met de teams van Dr Power en Seaside Affair een groots feest voor relaties en andere sponsors. Ook dit jaar was het weer een groot succes met een opkomst van meer dan 1000 mensen. Wij als team MPM Seaside Affair zijn dan ook iedereen die hier zijn steentje aam bijgedragen heeft enorm dankbaar voor hun bijdrage of opkomst.

Nadat eerst de Twd-klasse hun kunstje vertoond hadden op de baan, met een teleurstellende diskwalificatie voor het team van Dr Power, mocht de modified klasse voor de sleepwagen verschijnen. Als laatste deelnemer was Frank aan de beurt. Na een zeer moeilijke start zagen we het al snel dat dit geen goede run ging worden, en strandde Frank op 102m. Omdat er in totaal 5 deelnemers deze afstand voorbij waren aan deze afstand stonden wij vandaag niet in de Pull Off. Toch wel ook een behoorlijke teleurstelling voor ons met zoveel aanwezige fans. De winst ging deze keer weer naar Double Screamin’ met daarachter Lambada op de 2e plaats en The Judge op plaats 3.

Omdat we nu mooi de tijd hadden om de tractor goed na te lopen werd er meteen begonnen met het ombouwen van de tractor naar Unlimited configuratie. In deze klasse hadden we deze keer de proeftrek en vlak voor de klasse begon werd er aangegeven door de wedstrijdleiding  dat we vandaag 1 keer gingen rijden omdat het programma behoorlijk uitgelopen was. Het was dus nu zaak om het ook meteen goed te doen dus. Na een voorzichtige start werd het gas rustig doorgedrukt en haakte de tractor prachtig op. In een rechte lijn werd de aanval geopend op de 100 meterlijn met als resultaat een afstand van 102,29 meter. Dik tevreden met deze run besloten we onze afstand te laten staan en te gaan aanschouwen wie van de concurrentie onze afstand kon verbeteren. Uiteindelijk bleek dit alleen Whispering Giant te zijn en pakte we een prachtige 2e plaats mee vanuit Made.

Ondertussen was het feest in onze tent echt losgebarsten onder de aanwezige fans en besloot het team daar maar eens goed aan mee te gaan doen. Totdat rond middernacht de muziek uitging en de aanwezige gasten weer verzocht werden hun weg richting huis of camping te gaan vinden. Wij kijken dan uiteindelijk terug op een bijzonder geslaagde dag met alleen maar blijde gezichten, waardoor we hopen iedereen volgend jaar weer te mogen begroeten in Made.

Foto’s mede mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde en Zoom-it

[flickr_set id=”72157645260031971″]

Facebook
Twitter
WhatsApp