2014 – Eext

Onder mooie weersomstandigheden werd ’s morgens om 7 uur de lange reis naar Eext aangevangen. Na een rit van ruim 3 uur kwamen we rond kwart over 10 aan op het wedstrijdterrein. Deze keer werd er begonnen met de Light Modifieds, mocht de Modified klasse als 3e klasse op de baan verschijnen en de Unlimited klasse als laatste.

Vlak voordat de Modified klasse begon werd er roet in het eten gegooid door de weergoden zodat het zeil op de baan moest en de wedstrijd even stilgelegd moest worden. Double D nam de proeftrek voor zijn rekening maar besloot deze daarna overnieuw te rijden. Double Screamin’  zette daarna de sleepwagen het meest ver op ruim 107 meter, Whispering Giant deed daarna een dappere poging om deze afstand te verbeteren maar viel stil op 106,50 meter. Lambada had de afgelopen weken niet stilgezeten om de koersproblemen te verhelpen met als resultaat een afstand van 105 meter. Nu was het ondertussen onze beurt geworden om te laten zien wat we waard zijn, na een voorzichtige start kwam er redelijk goed snelheid in de combinatie maar moesten we toch behoorlijk toegeven op de concurrentie, ruim 103 meter was het resultaat. Voorlopig een 4e plaats voor ons, maar na ons kwam nog de Black Dat die een fenomenale run neerzette en ons terugzette naar plaats 5. Fantastisch voor deze jongens maar voor ons minder gelukkig

Aan het eind van de middag stond ook nog de Unlimited klasse op het programma, dus werd er door de teamleden begonnen met het ombouwen van de tractor. Jammer genoeg wilde de weergoden wederom niet mee werken, nadat er twee tractoren gereden hadden in de Unlimited klasse viel de hemel helemaal leeg leek het wel en moest er door de wedstrijdleiding besloten worden om de Unlimited klasse af te gelasten. In de stromende regen werd de tractor teruggebracht naar de trailer en waren we rond half 7 weer onderweg naar huis.

Laten we hopen op beter weer de komende week zodat we komend weekend weer met z’n allen kunnen genieten op Strand Nulde van een prachtig tractor pulling evenement, tot dan!!!!!

 

Foto’s mede mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde en Zoom-it

[flickr_set id=”72157645530134082″]

Facebook
Twitter
WhatsApp