2014 – Didam

Pinkstermaandag stond de wedstrijd in Didam voor ons op het programma alwaar we alleen de Unlimited-klasse zouden verrijden. Onder tropische temperaturen werd er vertrokken en met minstens zo mooi weer kwamen we op het wedstrijdterrein aan. Om ongeveer 14.00 uur kwam er een flinke regenbui die de wedstrijd behoorlijk lang heeft onderbroken. Gedurende de dag werden er al door diverse deelnemers vraagtekens gezet bij de kwaliteit van de baan, zo ook bij ons.

Nadat het programma al behoorlijk uitgelopen was werd er uiteindelijk begonnen met de Unlimiteds. Vandaag was Green Spirit grote afwezige vanwege motorische problemen. Rising Star beet het spits af en ons vermoeden werd ook meteen bevestigd, op deze baan kunnen we het vermogen van de Unlimiteds niet kwijt. Na snel overleg onder de teamleden maakte wij de keuze om met 4 in plaats van 5 motoren te gaan rijden. Op deze manier hoopte we te creëren dat de motoren het zwaar zouden krijgen waardoor de achterbanden veel beter contact zouden moeten houden met de baan, met als resultaat maximale afstand te realiseren. Lambada was als eerstvolgende deelnemer aan de beurt en bevestigde meteen onze beslissing. Met ongelooflijk veel toeren en grote rechter achterband stond hij bij de 60 meter stil. Simply Irresistible was nu aan de beurt en had ook de beslissing genomen om met een motor minder te gaan rijden, ruim 71 meter was het resultaat en, waarschijnlijk veel belangrijker op dat moment, het materieel werd gespaard. Nu was het voor ons tijd geworden om te laten zien hoe we op de omstandigheden konden inspelen. Na voorzichtig van start  te zijn gegaan werd het gas opengedrukt en begon de tractor zich redelijk in de baan vast te bijten. 78.89 meter was het resultaat. Op zich een, gezien de omstandigheden, redelijke run. Maar ook bij ons overheerste wel het gevoel dat dit niet de manier is om het tractor-pullingspelletje te spelen. Whispering Giant koos er wel voor om met alle motoren te rijden, beheerst werd er dan ook met de gashendel omgegaan met als resultaat dat ze de sleepwagen 6cm verder als ons wisten te verplaatsen. Rising Star mocht als laatste zijn proeftrek nog over doen en wist dit tot ruim 73 meter te volbrengen. Vandaag dus niet echt feest op het podium vanwege de slechte omstandigheden, maar toch belangrijke punten meegenomen naar huis om het kampioenschap met een 2e plaats.

We zijn ondertussen druk bezig met inspecties om de tractor komende zaterdag weer klaar te hebben voor de wedstrijd in Oudenhoorn, welke om 16.00 uur zal beginnen. Daar zal er volgens de planning voor het eerst met onze nieuwe, in Amerika gebouwde, sleepwagen gereden gaan worden.

Foto’s mede mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde en Zoom-it

[flickr_set id=”72157645155512383″]

 

Facebook
Twitter
WhatsApp