2014 – Bakel

De laatste competitiewedstrijd van het jaar staat eigenlijk steevast gepland in Bakel en zo ging dus 30 augustus de reis daar naar toe om te kijken of we nog een plekje in beide klassen op konden schuiven. Om 16.00 uur zou voor ons de wedstrijd beginnen met de Unlimited klasse, maar door het sneuvelen van de sleepwagen bij de Gardenpullers werd de Unlimited klasse naar het middagprogramma gehaald. Dit resulteerde erin dat we bijna te laat op het terrein aankwamen.In sneltreinvaart werd de tractor gelost en klaar gemaakt om zo toch nog op tijd op de baan te verschijnen.

Door alle haast was er voor de teamleden niet goed de kans geweest om de baanomstandigheden in te kunnen schatten, maar met 3 deelnemers voor ons in de klasse konden we toch nog een indruk krijgen van de baan. Deze indruk was jammergenoeg niet echt positief, in de week voorafgaand aan het evenement was er zoveel regen gevallen met als resultaat een veel te vochtige baan waar heel moeilijk grip op te krijgen was.

Toen Rick namens ons aan de beurt was stond de verste afstand op 90m voor Lambada, bij de start kwam Rick nog goed weg maar vanaf de 30m konden we gewoonweg het vermogen niet kwijt op de baan. Hier hadden duidelijk alle deelnemers last van. Ondanks de belabberde run van ons wisten we evengoed een 3e plaats te behalen, met als resultaat dat Simply Iresistible gelijk met ons eindigt in het kampioenschap, echter doordat Simply 1 overwinning heeft geboekt tijdens het seizoen worden zij 3e en moeten wij genoegen nemen met een 4e plaats.

’s Avonds  toen het ondertussen donker geworden was werd er begonnen met de Modified klasse, als 4e deelnemer mocht Frank zijn kunstje aan het publiek tonen. Na een vergelijkbare start als in de Unlimited klasse werd deze run er niet veel beter op in vergelijking tot de eerder op de dag gemaakte run in de Unlimited klasse. Voor ons jammer was het feit dat de baan zichtbaar beter tijdens de klasse waardoor ons resultaat een 7e plaats was. Totaal tegen de verwachtingen in verspeelde Lambada ook zijn kans en bleef achter onze afstand steken. Dit resulteerde er in dat we uiteindelijk op een gelijke puntenstand van 134 eindigden, maar doordat wij tijdens het seizoen 1 overwinning meer geboekt hebben mogen wij de beker voor de 2e plaats in het kampioenschap in ontvangst nemen.

Foto’s mede mogelijk gemaakt door  Tim van der Linde [flickr_set id=”72157647013281626″]

Het seizoen is werkelijk voorbij gevlogen, het seizoen waarin we voor het eerst met de nieuwe trailer op pad gingen, het seizoen waarin er een 2e Hemi op de tractor verscheen, maar vooral een seizoen waar we ongelooflijk veel plezier aan beleefd hebben wat voor een heel groot deel aan onze sponsors en fans te danken is. En daar willen we jullie dan ook hartelijk voor bedanken.

Na 2 drukke winters aan een nieuwe trailer aan het bouwen te zijn geweest, zou je denken dat er wel eens gas terug genomen gaat worden door het team. Niets is minder waar, er gaat komende winter een nieuwe tractor gebouwd worden. De basis hiervoor staat op dit moment nog in USA en word hopelijk al snel in container geladen en richting Nederland gevaren. We gaan proberen jullie zo veel mogelijk op de hoogte te houden, houd dus onze website en Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Facebook
Twitter
WhatsApp