2014 – Alphen (N-B)

Voor het eerst in onze geschiedenis ging de reis richting het Brabantse Aphen, na 2,5 uur sturen kwamen we rond 15:00 uur aan op het wedstrijdterrein. Vandaag hadden we voor het eerst de nieuwe full color sublimatie t-shirts bij ons die goed in de smaak lijken te vallen bij het publiek.

Doordat het programma door verschillende redenen behoorlijk uitgelopen was werd onze Modified klasse pas rond 21:00uur aangevangen. Deze keer stonden we als laatste op de startlijst. Lambada opende de klasse met een afstand van 96,50m. Alligator deed het zeker niet slecht wetende dat deze tractor voor de tweede keer op de baan verscheen en een afstand van 83,98 was het resultaat. Double Screamin’ wist hierna de leidersvlag ruim 1,5m te verplaatsen, 98,01m. Directe concurrent om de 3e plaats in het kampioenschap Whispering Giant beet zich stuk op de leidende afstand maar zat er wel dicht achter door 81 cm achter Double Screamin’ te blijven steken. Burning Madness kreeg de sleepwagen het minst ver verplaatst, 81,26m. Eager Beaver was wederom op de goede weg en liet 93,69 op het scorebord noteren. The Judge liet zien dat ze zeker waren gekomen om te vechten om de podiumplaatsen en wisten Lambada 17cm te passeren, uiteindelijk goed voor een 4e plaats. Black Cat viel wat tegen vandaag gezien de resultaten die men de afgelopen wedstrijden liet zien, 93,03m. Rising Star kreeg het vermogen niet goed op de baan en eindigde op 81,42m. Met alleen ons nog te gaan steeg de spanning behoorlijk en werd er een strategie bepaald door de teamleden. Ondertussen werd de druk nog wat opgeschroefd door de donkere wolken die boven het terrein verschenen. Ietwat gehaast werd de tractor voor de sleepwagen geplaatst die dus niet helemaal recht uitkwam. De strategie was iets links uit het midden van de baan starten en daar de hele run proberen te blijven. Dit pakte uiteindelijk fantastisch uit en een monsterrit was geboren. De leidersvlag werd ruim gepasseerd. Euforie onder de teamleden en fans. Uiteindelijk bleek dat we bijna te vroeg gejuicht hadden omdat we Double Screamin’ met ‘maar’ 72cm gepasseerd waren.

Door de dreigende regen was er niet veel tijd voor het vieren van een feestje en werd alles snel in de trailer geladen.

[flickr_set id=”72157646439660270″]

Komende zaterdag zullen we naar Bakel afreizen voor alweer de laatste wedstrijd van het jaar. Deze week dus weer even druk met onderhoud aan de tractor en dan hopen we u volgende week te mogen treffen in Bakel.

Foto’s mede mogelijk gemaakt door Tim van der Linde en voor het filmmateriaal willen we graag Helma Boer hartelijk danken.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp