2014 – Ahoy

14 maart 2014 European Super Pull Ahoy Rotterdam

Afgelopen winter is er zeker niet stil gezeten door het team en zijn we druk geweest met de bouw van de nieuwe trailer en het “winteronderhoud” aan de tractor. Zo werden er al een paar motoren helemaal gestript en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. De achteras werd ook uit elkaar gehaald waarbij wederom een gescheurd Kroon & Pignon werd geconstateerd. Dit hield dan ook in dat er voor de wedstrijd in Ahoy een ander Kroon & Pignon gemonteerd moest worden die zeker niet ten gunste van de resultaten zou zijn omdat dit een andere vertraging is. Vorige week dinsdag kwam ook nog eens onze nieuw aangeschafte Hemi-motor binnen wat ervoor zorgde dat er door diverse teamleden vrij genomen moest worden om alles op tijd klaar te krijgen.

De trailer is, na afgelopen zomer bij Jan Bakker Transport in de loods gestaan te hebben, in september weer de werkplaats in gegaan zodat ook een poging gedaan kon worden om dit project tot een einde te brengen. Zo hebben we een mooie leefruimte voorin gecreëerd die is voorzien van keuken, zithoek, opbergkasten, gasfornuis en stromend warm- en koud water. Ook is er een watertank in de opbergruimte gemaakt evenals een hydro-unit voor de kraan, laadkklep en stempelcilinder, dit alles is ook nog eens radiografisch bestuurbaar. In de laadruimte zijn er ook nog tal van werkzaamheden verricht met als resultaat een trailer die van alle gemakken voorzien is en waar we de komende jaren weer mee vooruit kunnen.

Zaterdag 14 maart was de dag dat we voor het eerst naar buiten mochten met het hele spul om vervolgens af te reizen naar Ahoy Rotterdam.  Vandaag nam Rober Bakker weer zorg voor het vervoer van onze nieuwetrailer en tractor zodat onze vertrouwde Scania thuis kon blijven.

Rond 9:45 uur kwamen we aan in Rotterdam en konden we voorzichtig beginnen  met het lossen van de tractor. Als laatste klasse in de middagsessie was de Modified klasse aan de beurt. In deze klasse was het vandaag aan Bill Leischner (USA) om met de Double Screamin’ de klasse te openen, dit deed hij niet onverdienstelijk en wist uiteindelijk de klasse zelfs te winnen. Wij wisten vandaag een verdienstelijke 2e plaats te veroveren na in de kwalificatie nipt de Pull Off bereikt te hebben. 3e werd Lambada, nadat de tractor in de Pull Off de krijtlijn aangetikt had volgde er een diskwalificatie. Green Fighter ging met de 4e plaats aan de haal gevolgd door Double D die een prachtige run neerzette. De 6e plaats was voor Eager Beaver die een blowerbelt van de linker motor zag sneuvelen en het rijtje werd compleet gemaakt door The Judge die met een backfire op de linker motor te maken kreeg.

Ondanks dat de tractor, doordat het verkeerde Kroon & Pignon gemonteerd was, de vertraging moeilijk kon trekken waren we dan toch tevreden met het behaalde resultaat en werd er begonnen met het ombouwen van de tractor. Dit voor het eerst met de nieuwe kraan die in de trailer gemonteerd zit, wat een luxe!!! Het werkt fantastisch….

’s Avonds om half 11 werd begonnen met de Heavy Modifieds waar we als 2e mochten aanhaken voor de sleepwagen. 500kg lichter dan de concurrentie moesten we toch genoegen nemen met een 6e plaats in deze klasse. Lambada ging met de winst naar huis gevolgd door Simply Irresistible op plaats 2 en Green Spirit op plaats 3. 4e Werd Green Fighter en 5e Rising Star.

Al met al een geslaagde dag waar we zeker een groot compliment willen maken naar alle mensen die zich ingezet heeft om deze baan te prepareren, hij was namelijk van uitstekende kwaliteit.

De komende maanden gaan we de puntjes op de “i” zetten bij de tractor maar ook bij de trailer, zodat we in Mei helemaal klaar zijn voor een nieuw pullingseizoen en hopen U op een of meerdere van deze wedstrijden tegen te mogen komen, tot ziens!!!!

[flickr_set id=”72157644295329572″]

Facebook
Twitter
WhatsApp