2013 – Putten

Putten 2013

Zaterdag 13 julie stond al weken gepland als de dag dat we naar Putten zouden afreizen om ons gevecht met de concurrentie en sleepwagen weer aan te gaan. Waar deze dag wederom in de Modified klasse dure punten verspeeld werden met een vijfde plaats als resultaat, werd er in de Unlimited weer uiterst goed gepresteerd en naar een 2e plaats gereden.

De wedstrijd begon met de Modified klasse waar wij vandaag ook  nog eens de proeftrek in hadden. In een onstuimige run werd er een afstand neergezet van 100,91meter. Of dit genoeg voor een plaatsje in de Pull-Off was zou nog moeten blijken. Uiteindelijk zou blijken dat dit niet het geval was omdat Lambada, Whispering Giant, The Judge en Double Screamin’ verder wisten te komen, waardoor we vandaag genoegen moesten nemen met een 5e plaats.

Omdat de tractor nogal veel olie gelekt had tijdens de run in de Modified klasse werd de tractor zoveel mogelijk nagekeken , ’s avonds moest er namelijk nog de Unlimited klasse verreden worden. Rond de klok van 23:00 uur ging deze klasse dan ook echt van start. Met vandaag Bertus Boer achter het stuur van Lambada, Whispering Giant, Simply Irresistible en MPM Seaside Affair. Alle 4 de tractoren  wisten een Full Pull te noteren en zo kwamen ze alle vier nog een keer langs. Lambada doet dat niet slecht en blijft op 95 meter steken, Hans Zuurbier lijkt het goede spoor gevonden te hebben met zijn Whispering Giant en stopt op 102 meter. Simply  heeft vervolgend problemen met een ontsteking van een van de motoren en strand op 86 meter. Dan is het alleen nog aan ons om Whispering Giant van de overwinning af te houden. In een ultieme poging komen we een heel eind maar moeten een paar meter toegeven op Whispering Giant, Vandaag voor ons wel een knappe 2e plaats achter Whispering Giant en Lambada op een 3e plaats.

In de tussenstanden in beide klassen staan we er redelijk goed voor. Met nog 3 wedstrijden te gaan in de Modified klasse staan we op een 3e plaats. In de Unlimited klasse staan we een paar punten achter leider Whispering Giant en hebben we alleen de wedstrijd in Bakel nog te gaan, in deze klasse is het dus heel erg spannend en gaat het tussen ons beide wie zich Nederlands kampioen 2013 in de Unlimited klasse mag gaan noemen.

De komende weken word de tractor ongeveer compleet gedemonteerd om alles aan een grondige inspectie te onderwerpen. Op 3 augustus zijn we weer terug op baan in Lochem en waar we op tijd  proberen weer door te rijden richting het duitse Edeweght waar we, naar ongeveer 10 jaar afwezig geweest te zijn geweest, op zondag een demo zullen geven.

Foto’s met dank aan: Tim van der Linde, Peter van Werven en Schizos Pulling-Pics

[flickr_set id="72157644256115346"]
Facebook
Twitter
WhatsApp