2013 – Oudenhoorn

Oudenhoorn 2013

Om 16:00uur werd er pas met de wedstrijd begonnen waar wij met de Modified pas als 5e klasse op het programma stonden. Hierdoor was er ‘s ochtends nog mooi tijd om nog wat aandacht aan de nieuwe trailer te schenken en werd er om 14:00uur met de reis richting Oudenhoorn begonnen.

Rond de klok van 16:00 uur kwamen we aan op het terrein en, omdat het weer er niet al te goed uit zag, besloten we de tractor nog even in de trailer te laten staan en eerst de Light Modified te gaan kijken. Na deze klasse was het nog steeds droog en werd dan toch maar begonnen met het lossen en klaar maken van de tractor.

Tegen de tijd dat onze klasse aan de beurt was, was de avond al aardig gevorderd. Vandaag was er door de wedstrijdleiding besloten met een strakke sleepwagenafstelling te gaan rijden vanwege de blijvende regendreiging. Whispering Giant begon de klasse en deed dat lang niet slecht, ruim 109 meter was het resultaat, hierna was het de beurt aan Burning Madness die bij 5 meter de aandrijving zag sneuvelen. Double Screamin’ was de volgende en bij hun bleek dat de kwaliteit van de baan niet zo goed was als het eerst leek, met een slechte balans wisten ze een afstand van 108 meter neer te zetten. Omdat wij de volgende waren die de baan mochten gaan bestormen werd er na het zien van de run van Double Screamin’ nog heel snel een wijziging aan de gewichtsverdeling van de tractor gedaan. Nu was immers DE kans om Double Screamin’ te verslaan. Frank kreeg zijn laatste instructies en we kregen het sein van de beginvlagger de tractor te mogen starten. Omdat Frank vlak voor het starten van Rick te horen gekregen had om niet in het spoor van Double Screamin’ te mogen komen, moest hij rond de 40 meter een kleine remcorrectie naar links geven. Jammergenoeg moest er daarna hevig geremd worden omdat de tractor naar links bleef trekken, waardoor er kostbare meters weggeremd werden en een afstand van 105 meter het resultaat was. Doordat verschillende concurrenten hun kansen daarna verspeelde wisten we vandaag evengoed nog een 3e plaats te behalen achter Double Screamin’ (2e) en Whispering Giant (1e).

Met een dubbel gevoel werd de reis huiswaarts weer begonnen, aan de ene kant blij met de behaalde 3e plaats, maar toch zeker ook beseffend dat we deze avond de ultieme kans hebben laten liggen om te profiteren van andermans ‘fouten’.

We zijn ondertussen alweer in volle voorbereiding voor de volgende wedstrijd in Eext op 6 juli waar we weer eens de Modified- en Unlimited Klasse zullen rijden. We hopen u daar te mogen begroeten!!!

[flickr_set id="72157644259595846"]
Facebook
Twitter
WhatsApp