2013 – Montfoort

Montfoort 2013

Zaterdag 10 Augustus was de eerste keer dat we in Montfoort mochten rijden. Hier was een National en Farmstock evenement dat werd aangevuld met de Modified klasse uit de Grand National.

Deze dag waren we de laatste klasse die aan mocht treden dus hadden we genoeg tijd om de baan te bekijken en daar aanpassingen op te maken omdat deze toch wel lastig leek te zijn. De klasse werd gestart met de Whispering Giant, nadat deze gereden had vond de wedstrijdleiding dat de sleepwagen toch wel wat zwaar stond en besloot deze lichter te zetten. Als tweede starter waren wij aan de beurt, met Hans achter het stuur vandaag werd een afstand van 104,36 meter getrokken. Nu was het voor ons afwachten wat de rest zou gaan doen want alleen de 4 verste tractoren die de 100 meter voorbij gaan mogen terug komen voor een finale. Double D, Double Screamin’  en Whispering Giant wisten zich samen met ons te plaatsen voor de finale.

Voor de finale werden er nog enkele aanpassingen aan de tractor gedaan en besloten werd om uiterst links op de baan van start te gaan en te blijven omdat de baan daar het beste leek. In een strakke run over de linkerkant van de baan wist Hans een afstand van 98,16 meter te rijden, nu moesten we afwachten of dit genoeg was voor een plaats op het podium want er stonden nog 3 sterke tractoren te wachten. Double D had vandaag zijn motoren goed aan het lopen en zijn afstand van 90,59 meter bleek uiteindelijk goed voor een 2e plaats. Hierna was het Double Screamin’ die aan de beurt was, Bertus had grote moeite om zijn tractor in bedwang te houden en eindigde buiten de baan wat hem een diskwalificatie opleverde. De laatste starter in de finale was Whispering Giant, toen deze gereden had verscheen er een afstand van 90,51 meter op het scorebord en de  derde plaats op het podium.

Vol trost konden wij met de grootste beker en bos bloemen naar huis en in het puntenklassement hebben we ook weer goede zaken gedaan. De volgende ronde is tevens de laatste competitiewedstrijd voor alle klassen in Bakel op 7 September.

[flickr_set id="72157644255052356"]
Facebook
Twitter
WhatsApp